Πλανητέρο: Απόδραση σε ένα μαγευτικό πλατανόδασος!

Η μαγεία της φύσης είναι ικανή να σταματήσει τον χρόνο και να μας ταξιδέψει σε μέρη που μοιάζουν να βγήκαν από σελίδες παραμυθιού. Στο Πλανητέρο η πραγματικότητα είναι ονειρική…

Πήρε το όνομά του από τον μυθικό Πλανήτερο, έναν γαιοκτήμονα της περιοχής που πίστευε ότι μια λάμια κρατούσε τα νερά του ποταμού και γι’ αυτό τα χωράφια του ξεραίνονταν. Ένα βράδυ πήγε να τη συνναντήσει και κατάφερε να απελευθερώσει τα νερά!

Το χωριό βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων. Περπατώντας στο πλατανόδασος του Πλανητέρου νιώθεις ότι ξαφνικά μπορεί να εμφανιστεί μπροστά σου μία νεράιδα ή ένα ξωτικό… Τα υπεραιωνόβια πλατάνια συναντούν τις πηγές του Αροάνιου ποταμού και συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Ο ήχος του νερού, το κελάιδισμα των πουλιών και το θρόισμα των φύλλων είναι η μουσική της φύσης που σε ηρεμεί και ταυτόχρονα σε προκαλεί να αφεθείς. Οι εικόνες παραπέμπουν περισσότερο σε έναν φανταστικό κόσμο, που αν και άγνωστος μοιάζει φιλόξενος!

Η παλέτα των χρωμάτων πλημμυρίζει αρμονία… Τα χρυσοκίτρινα πεσμένα φύλλα, οι αποχρώσεις του πράσινου και το γαλάζιο στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού συνωμοτούν για να επικρατήσει η γαλήνη!

Δείτε το βίντεο του Travel Diary

info

Το Πλανητέρο είναι ένας φυσικός θησαυρός. Το πλατανόδασος μαζί με τις πηγές του Αροάνιου αποτελούν προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός». Στο Πλανητέρο εκτρέφονται πέστροφες, που είναι και η σπεσιαλιτέ της περιοχής.

Της Βένιας Αντωνίου