Γράφοντας ιστορίες για όνειρα, σχέσεις και συναισθήματα…

Η συγγραφή ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο της φαντασίας και η Μαίρη Ελευθεριάδου το γνώριζε καλά από πολύ μικρή ηλικία. Κι έτσι άνοιξε αυτό το παράθυρο νωρίς…

Τι σε ώθησε στη συγγραφή; Πότε ξεκίνησες να γράφεις;

Πιστεύω ότι στην συγγραφή με ώθησε η αγάπη μου για τα βιβλία καθώς από πολύ μικρή ηλικία οι γονείς μου διάβαζαν παραμύθια και θαύμαζα τους συγγραφείς και τις ιστορίες που δημιουργούσαν. Ξεκίνησα να γράφω όταν ήμουν 13 χρονών κάπως δειλά, καθώς αρχικά δεν ήθελα να διαβάσει κανείς ό,τι έγραφα. Μεγαλώνοντας ξεπεράστηκε αυτή η ντροπαλοσύνη και βρήκα το θάρρος να μοιραστώ τα γραπτά μου.

Το “Ένα βαλς κάτω από τα αστέρια” είναι το δεύτερο βιβλίο σου. Μίλησέ μας γι’ αυτό.

Είναι μια ιστορία για δύο αντίθετους μεταξύ τους χαρακτήρες, τον Λουκά και την Αμαλία που θα νιώσουν μια αμοιβαία έλξη. Θα καταφέρουν να αφήσουν πίσω τους ό,τι τους χωρίζει και να κτίσουν κάτι όμορφο; Ή μήπως τους ενώνουν παραπάνω πράγματα από όσα νομίζουν; Παράλληλα, βλέπουμε τις φιλίες και τα επαγγελματικά τους όνειρα. Επίσης, υπάρχει μια σύνδεση με το πρώτο μου βιβλίο, “Το πιο μελωδικό ρεφρέν”, καθώς οι φίλοι τους είναι πρωταγωνιστές εκείνης της ιστορίας αλλά μπορεί να διαβαστεί και ανεξάρτητα.

Ποια είναι τα συγγραφικά σου όνειρα; Στο μυαλό σου βρίσκεται ήδη η επόμενη ιστορία που θέλεις να διηγηθείς;

Έχω πολλά συγγραφικά όνειρα. Υπάρχει μια ιστορία που έχω κατά νου να εκδοθεί αλλά θέλω να δώσω χρόνο πρώτα στα άλλα δύο βιβλία ώστε να αγαπηθούν από το αναγνωστικό κοινό.