10) Η Greek Chic Handmades κερδίζει το Βραβείο Κοινού για την Ελλάδα στο διαγωνισμό FedEx Small Business

Η FedEx Express ανακοίνωσε τους νικητές στον διαγωνισμό Small Business Grant στην Ευρώπη. H byACRE, μια start-up εταιρία στη Δανία που σχεδιάζει και παράγει λύσεις για άτομα με μειωμένη κινητικότητα κέρδισε το μεγάλο βραβείο, αξίας €50,000 για να αναπτυχθούν και να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους.
Στον φετινό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, τρεις εταιρίες βραβεύτηκαν επίσης με το βραβείο Κριτικής Επιτροπής, με έπαθλα αξίας 15.000 ευρώ η καθεμία, και 15 μικρές επιχειρήσεις από 15 χώρες της Ευρώπης βραβεύτηκαν με ένα επιπλέον βραβείο Κοινού αξίας 10.000 ευρώ η καθεμία, που ψηφίστηκε δημόσια από το κοινό στη χώρα τους. H  Greek Chic Handmades ήταν η νικήτρια με τις χειροποίητες δημιουργίες. Η εταιρία κατασκευάζει χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια και αξεσουάρ με σεβασμό προς τη γυναίκα παρέχοντας ελληνικά διαχρονικά προϊόντα με εξατομίκευση από το χρώμα του δέρματος μέχρι τις κορδέλες. Το συνολικό έπαθλο των σχεδόν 250.000 ευρώ έχει φτάσει σε 19 μικρές εταιρείες σε 16 ευρωπαϊκές χώρες.
Στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού, μια άλλη ελληνική μικρή επιχείρηση, η Pandrosia, αναγνωρίστηκε και επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό. Η εταιρία καλλιεργεί βιολογική αλόη βέρα στα κτήματά της στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη, και τη χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει μια σειρά από φυσικά προϊόντα διατροφής και περιποίησης.

Say Yes and get impressed!

Τα σπάνια μπλε διαμάντια

Τα μπλε διαμάντια αποτελούν περίπου το 0,02 % των εξορυσσόμενων διαμαντιών, και περιλαμβάνονται σε μερικά από τα διασημότερα κοσμήματα στον κόσμο. Το μπλε τους χρώμα οφείλεται στο χημικό στοιχείο βόριο, που περιέχουν. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα μπλε διαμάντια μπορούν να σχηματιστούν σε βάθος τουλάχιστον 610 χιλιομέτρων, φτάνοντας τον κατώτερο μανδύα της Γης. Σχεδόν το 99% όλων των διαμαντιών σχηματίζονται περίπου στα 150 – 200 χιλιόμετρα, βάθος πολύ μικρότερο από το σημείο που σχηματίζεται το μπλε διαμάντι.