Λίμνη Δόξα: Αλπικό τοπίο δύο ώρες από την Αθήνα!

Το σκηνικό είναι ονειρεμένο! Μόλις φτάσεις στη λίμνη Δόξα καταλαβαίνεις πως ό,τι σου είχαν πει για την ομορφιά της δεν είναι ήταν υπερβολικό.

Αν σας αρέσουν τα μαγικά τοπία, αυτά που μοιάζουν βγαλμένα από σελίδες παραμυθιού, πρέπει να την επισκεφθείτε!

Πώς δημιουργήθηκε

Η λίμνη Δόξα είναι τεχνητή και βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, στην περιοχή του Αρχαίου Φενεού, στην ορεινή Κορινθία. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90, με τη δημιουργία φράγματος μήκους 225 μέτρων στην κοίτη του χειμάρρου Δόξα. Σκοπός του ήταν να καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες της κοιλάδας του Φενεού. Μέχρι τότε τα νερά του χειμάρρου ενώνονταν με τα νερά του ποταμού Όλβιου με αποτέλεσμα συχνά λόγω πλημμύρας να καταστρέφονται οι καλλιέργειες.

 

Αφεθείτε στον ρομαντισμό και τη μαγεία…

Κάντε βόλτες κατά μήκος της λίμνης, χαθείτε για λίγο στον αντικατοπτρισμό της… αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει πιο μακριά, σε νέα μονοπάτια με αφορμή τις εικόνες… Μια ποδηλατάδα, μια βαρκάδα, μια βόλτα με άλογο ή ένα πικ νικ με θέα τη λίμνη θα σας χαρίσει μοναδικές στιγμές και ξεχωριστές αναμνήσεις!

Αλπικό τοπίο & προϊόντα με υπογραφή

Πολλοί την ονομάζουν «Κορινθιακή Ελβετία». Πράγματι σου δίνεται η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε αλπικό τοπίο. Οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη συγκεκριμένη περιοχή, σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εδάφους, δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα περίφημα φασόλια και η φάβα Φενεού.

Φεύγοντας από τη λίμνη Δόξα θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν ήταν μόνο ένας προορισμός… ήταν και ένα μέσο, μια αφορμή αλλά και η έμπνευση για να συνεχίσετε να ταξιδεύετε και να ονειρεύεστε…

Δείτε τo βίντεο του Travel Diary https://www.youtube.com/channel/UCwdGGmTjlxYSgEDO44vTKPQ εδώ! https://www.youtube.com/watch?v=rX7honuEPVE

Tης Βένιας Αντωνίου