13) Mini Jam Filmmaking – Νέος online εκπαιδευτικός διαγωνισμός δημιουργίας βίντεο

Είσαι ή θα ήθελες να είσαι ο streamer της παρέας; Σου αρέσει η ιδέα να φτιάχνεις cool, trendy βίντεο; Και μάλιστα βίντεο που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση; Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι ΝΑΙ τότε πρέπει να δηλώσεις συμμετοχή στον εκπαιδευτικό online διαγωνισμό του UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, «Mini Jam Filmmaking», για να φτιάξεις -μαζί με την ομάδα σου- ένα βίντεο… για Όσκαρ! Το Mini Jam Filmmaking είναι ένας online διαγωνισμός που θα διαρκέσει 2 εβδομάδες (από τις 19 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Μαρτίου 2022) και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν το δικό τους μικρό βίντεο βασισμένο σε ένα συγκεκριμένο τεχνολογικό θέμα-έκπληξη, το οποίο θα ανακοινωθεί την πρώτη μέρα του διαγωνισμού.
Κι αν οι γνώσεις σου είναι μηδενικές, αλλά δεν θέλεις να χάσεις την
ευκαιρία, εδώ είμαστε εμείς. Δήλωσε συμμετοχή στο “ Video Editing” , το online υποστηρικτικό εργαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί πριν τον διαγωνισμό.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την συμμετοχή σου:
– Να είσαι 12-18 ετών.
– Να δημιουργήσεις την μοναδική σου ομάδα (έως 4 άτομα, 12-18 ετών).
– Να δηλώσεις συμμετοχή έως τις 13 Φεβρουαρίου.
– Να έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο.
– Να διαθέτεις ή να δημιουργήσεις λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail, τον οποίο θα χρησιμοποιείς κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.
– Να έχεις φρέσκες ιδέες, δημιουργικότητα και φυσικά όρεξη για δουλειά!

Για αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeCVSb8FwTPcR8GPR44rvc6TVzUuR-qrTBcj2JkQ12ZefBIuA/viewform

 

2 8εμα

Ο βραβευμένος Tom Percival δημιουργεί ένα πρωτότυπο βιβλίο που βάζει στο επίκεντρο τα συναισθήματα των παιδιών και τα βοηθά να κατανοήσουν τον τρόπο που αυτά μεταβάλλονται διαρκώς μέσα μας, όπως ακριβώς ρέει και κινείται ελεύθερα ένα ποτάμι. Ο Ρόουαν λατρεύει το ποτάμι. Κάποιες μέρες είναι ήσυχο και ήρεμο, ενώ κάποιες άλλες ζωηρό και παιχνιδιάρικο. Υπάρχουν και οι φορές, όμως, που είναι άγριο και θυμωμένο. Ο χειμώνας που θα έρθει θα είναι δύσκολος για τον Ρόουαν, το ποτάμι παγώνει -όπως ακριβώς και ο ίδιος. Μπορεί να βρει έναν τρόπο να απελευθερώσει τα παγωμένα του συναισθήματα και να επιτρέψει στο ποτάμι να ρέει ελεύθερα και πάλι;
Ο Tom Percival είχε μια ασυνήθιστη παιδική ηλικία στο Νότιο
Shropshire: μεγάλωσε σε ένα ετοιμόρροπο τροχόσπιτο, χωρίς
ηλεκτρικό ρεύμα ή θέρμανση. Αυτά τα χρόνια τον διαμόρφωσαν.
Οδηγήθηκε αργότερα στη συγγραφή και τη ζωγραφική. Αφού δοκίμασε να μείνει σε αρκετές μεγάλες πόλεις, αποφάσισε ότι πάντα ανήκε στην εξοχή, και τώρα ζει στην άκρη του Rodborough Common, με τη φίλη του και τους δύο μικρούς γιους τους.