9).Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την LDL χοληστερόλη από την Amgen Hellas

Η υψηλή LDL χοληστερόλη (LDL-C) χρήζει ιδιαίτερης προσοχής διότι αυξάνει τον κίνδυνο ακόμα και εκδήλωσης καρδιακής νόσου. Επομένως, πρέπει να διατηρείται σε λογικά επίπεδα ώστε να παραμένουμε και εμείς υγιείς. Αυτό το μήνυμα απευθύνει στο κοινό η φαρμακευτική εταιρεία Amgen Hellas μέσω της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την LDL χοληστερόλη «LDL Alert, Κανένα Περιθώριο για Υψηλή Χοληστερόλη», η οποία υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία.
Στόχος της εκστρατείας ενημέρωσης της Amgen είναι η αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η υψηλή ποσότητα LDL χοληστερόλης στον ανθρώπινο οργανισμό. Το μήνυμα είναι πως κάθε σώμα είναι υπέροχο όταν είναι υγιές. Και ο παράγοντας που μπορεί να στενέψει τα περιθώρια της υγείας μας είναι η υψηλή ποσότητα της LDL χοληστερόλης. Η νέα καμπάνια της Amgen είναι ένας ύμνος στη διαφορετικότητα, καθώς γιορτάζει τα διαφορετικά σώματα και την εικόνα τους αλλά ταυτόχρονα και την καλή υγεία. Με μια φωτογράφιση ανθρώπων με διαφορετικούς τύπους σωμάτων η εταιρεία δημιουργεί μια σειρά από posts, digital videos και μια GDN campaign που θυμίζει στο κοινό τη μαγεία της υγείας.

2 8εμα

Έρευνα: Πάρκινσον – Ποιοι αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που παίρνουν στατίνες, τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη μείωση της χοληστερίνης, έχουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν παρκινσονισμό, την ομάδα νευρολογικών παθήσεων που προκαλούν κινητικά προβλήματα, τρέμουλο, επιβράδυνση κίνησης και ακαμψία. Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ρας του Σικάγου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Neurology” της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για 2.841 ανθρώπους με μέση ηλικία 76 ετών, οι οποίοι δεν είχαν συμπτώματα παρκινσονισμού στην αρχή της μελέτης. Από αυτούς, οι 936 (ποσοστό 33%) έπαιρναν στατίνες. Στη διάρκεια της εξαετούς μελέτης οι 1.432 ή το 50% περίπου εμφάνισαν σημάδια παρκινσονισμού. Μεταξύ όσων έπαιρναν στατίνες, το 45% εμφάνισαν τέτοια παρκινσονικά συμπτώματα, έναντι αυξημένου ποσοστού 53% μεταξύ όσων δεν έκαναν θεραπεία με στατίνες.