Στο παλάτι της πριγκίπισσας Σίσσυ!

Στη Βιέννη μπορεί κανείς να ζήσει για λίγο το παραμύθι, να επισκεφθεί παλάτια, να κάνει βόλτες σε βασιλικούς κήπους και αυλές, να θαυμάσει το αρχιτεκτονικό της μεγαλείο…

Το Χόφμπουργκ είναι το χειμερινό ανάκτορο που έζησε μεταξύ άλλων η πριγκίπισσα Σίσσυ και φυσικά αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης.

Η πλατεία της Μαρίας Θηρεσίας

Κατευθυνόμενοι προς το παλάτι Χόφμπουργκ ή όπως είναι γνωστό… το παλάτι της πριγκίπισσας Σίσσυ, διασχίζουμε τον παραμυθένιο κήπο. Πρώτα συναντάμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης. Ανάμεσά τους βρίσκεται η πλατεία της Μαρίας Θηρεσίας. Εκεί ένα περίτεχνο μνημείο αφιερωμένο στην αυτοκράτειρα έχει έφιππους στρατιωτικούς και εξέχουσες προσωπικότητες.

Η Μαρία Θηρεσία ήταν βασίλισσα για 40 χρόνια και ενίσχυσε τον ρόλο της αυστριακής μοναρχίας. Υπήρξε η μόνη γυναίκα κυβερνήτης των κτήσεων των Αψβούργων και η τελευταία εκπρόσωπος του οίκου αυτού.

Μπαρόκ αριστούργημα

Το Χόφμπουργκ αποτέλεσε κατοικία της οικογένειας των Αψβούργων για πάνω από 600 χρόνια. Όσο πλησιάζουμε προς το αυτοκρατορικό παλάτι, νιώθουμε πως μεταφερόμαστε στην εποχή της δυναστείας των Αψβούργων. Το παλάτι όπου έζησε η πριγκίπισσα Σίσσυ χτίστηκε το 1460 σε γοτθικό ρυθμό. Αργότερα όμως ανακαινίστηκε και μετρατράπηκε σε ένα εξαιρετικό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

Η πριγκίπισσα Σίσσυ ήταν αγαπητή στον λαό όχι όμως στην αριστοκρατία της Βιέννης, επειδή παρέβαινε συχνά τους κανόνες του αυλικού πρωτοκόλλου. Η υπέροχη βασιλική αυλή ήταν για τη θλιμμένη πριγκίπισσα φυλακή.

Κατευθυνόμενοι προς την έξοδο συναντάμε την Ισπανική Σχολή Ιππασίας, ένα τουριστικό αξιοθέατο όπου γίνονται συχνά παραστάσεις. Ιδρύθηκε το 1572.

Είστε έτοιμοι για μια βόλτα στο παλάτι της πριγκίπισσας Σίσσυ; Δείτε το βίντεο του Travel Diary!