Η ομορφιά της απλότητας

 

 

Η Anna Maria Lambert εντυπωσιάζει μέσα από την απλότητα και την αυθεντικότητα των δημιουργιών της.

H Anna Maria Lambert είναι γεννημένη δημιουργός. Προερχόμενη από καλλιτεχνική οικογένεια, από πολύ μικρή αναζητούσε τρόπους έκφρασης μέσα από την τέχνη. Πάντα είχε έφεση στη μόδα και στις χειρωνακτικές δημιουργίες. «Σε πρώτη φάση ασχολήθηκα με το κόσμημα. Ήθελα να παντρέψω διαφορετικούς πολιτισμούς και να δημιουργήσω το δικό μου στιλ. Οι συλλογές μου έχουν τη δική τους ταυτότητα, είναι ιδιαίτερες». Στη συνέχεια, μετά από πρόταση μιας φίλης της wedding planner, που της ζήτησε να δημιουργήσει μία δική της εκδοχή στεφάνων, γεννήθηκαν τα πρώτα στέφανα Anna Maria Lambert με τη χαρακτηριστική ταυτότητά τους. «Έκανα μια εκδοχή του στιλ μου σε στέφανα. Ουσιαστικά σαν προέκταση της ήδη υπάρχουσας δουλειάς μου γεννήθηκαν τα στέφανα».

Λιτά αλλά εντυπωσιακά

«Πάντα κύριο χαρακτηριστικό των δημιουργιών μου είναι ότι συνδυάζουν τη λιτότητα με τον εντυπωσιασμό. Αυτό βγήκε και στα στέφανα.» δηλώνει η Anna Maria Lambert  και συμπληρώνει: «Με ενδιαφέρει να ασχολούμαι με την ουσία των πραγμάτων. Ο γάμος είναι η ένωση δύο ανθρώπων, είναι κάτι ιερό. Είναι η ένωση δύο ψυχών. Είναι επομένως ιερό και το να φτιάχνεις ένα τόσο συμβολικό αντικείμενο που βοηθάει σε αυτή την ένωση. Τα στέφανα που δημιουργώ εξαρχής ήθελα να είναι απλά, ουσιαστικά, να χαρακτηρίζονται από καθαρότητα και λιτότητα, να διατηρούν τον συμβολισμό και φυσικά να είναι πολύ όμορφα και αυθεντικά. Γενικότερα ό,τι δημιουργώ θέλω να είναι αυθεντικό, μοναδικό και ιδιαίτερο. Μ’ αρέσει πάντα να ακολουθώ τον δικό μου δρόμο, να είμαι αυθεντική στη δημιουργία μου και αυτό αγάπησε ο κόσμος. Γι’ αυτό και από πολύ νωρίς τα στέφανα είχαν μεγάλη απήχηση».

Η ιεροτελεστία της δημιουργίας…

«Για μένα, οι δημιουργίες μου είναι η προέκτασή μου», μας λέει η Anna Maria Lambert. «Είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι της πρόθεσης στη δημιουργία. Η διαδικασία της δημιουργίας είναι κάτι σαν ιεροτελεστία. Κάνω πάντα ευχή και προσευχή για το ζευγάρι και είμαι πολύ συνειδητά επικεντρωμένη και αφοσιωμένη την ώρα της δημιουργίας των στεφάνων. Δεν θέλω να φτιάξω απλά ωραία στέφανα… και χαίρομαι γιατί οι νύφες μου λένε ότι αυτό το εισπράττουν, αισθάνονται τα στέφανα σαν φυλαχτά!». Απώτερος στόχος και επιθυμία της είναι «ό,τι δημιουργώ να εξυψώνει όποιον έρχεται σε επαφή μαζί του, να έχει μια μεταμορφωτική εμπειρία».

Της Βένιας Αντωνίου