451 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας εξοπλίζονται με τεχνολογικό εξοπλισμό χάρη στη συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ξεκίνησε η πρωτοβουλία «Η Ευρώπη στην Περιοχή μου» στην Δυτική Μακεδονία η οποία διαρκεί ένα μήνα, από τις 02 Μάϊου έως τις 2 Ιουνίου και το κύριο θέμα της είναι
«Ανοιχτά φτερά στην Νέα Γενιά». Η πρωτοβουλία, μια κοινή προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει στην ανάδειξη ενός έργου που συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας και του μέλλοντος των μαθητών της Δυτικής Μακεδονίας: την εγκατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού σε 451 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, προβολικά,
τρισδιάστατους (3D) εκτυπωτές και σαρωτές και ρομποτικά kit, συνολικού προϋπολογισμού
3.999.204€ από τα οποία 3.199.363€ χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, την Κυριακή 15 Μάϊου και ώρα 12:00, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λευκόβρυσης «Βασίλης Φλέγκας» στην Κοζάνη, θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Τεχνητής Νοημοσύνης και η τελετή βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού «Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση» που έτρεξε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό χρησιμοποίησαν τον εξοπλισμό που εγκαταστάθηκε με τη συμβολή της Περιφέρειας και της ΕΕ, ενώ την ημέρα της τελετής βράβευσης, 3 ομάδες από κάθε σχολική βαθμίδα θα βραβευθούν, έπειτα από αξιολόγηση από κριτική επιτροπή. Επιπλέον, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ενός Roadshow της πρωτοβουλίας, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της Τεχνητής Νοημοσύνης σε τέσσερεις πόλεις της Περιφέρειας.

Στην πράξη, κατά την παραμονή τούroadshow σε κάθε πόλη, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εικονική πραγματικότητα, να μάθουν μέσω της παρουσίας εξειδικευμένου δασκάλου για τις αρχές και τις τεχνικές τής ρομποτικής και να φωτογραφηθούν με μια εικαστική απεικόνιση που θα απεικονίζει τα «ανοιχτά φτερά».