BookYourWeddingDay.com: Ο γαμήλιος τουρισμός έχει όνομα!

Η Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του BookYourWeddingDay.com, Μαρία Ευριπίδη, παραχώρησε συνέντευξη στο Say Yes to the Press με αφορμή την πρόσφατη βράβευση της παγκόσμιας πλατφόρμας γαμήλιου τουρισμού.

Το BookYourWeddingDay.com διακρίθηκε με “Gold” στην κατηγορία “Wedding / Honeymoon travel” και “Silver” στην κατηγορία “Best new solution for tourism”, στα Tourism Awards 2022. Τι σημαίνουν αλλά και τι συμβολίζουν αυτά τα βραβεία για εσάς που εμπνευστήκατε και δημιουργήσατε αυτή την παγκόσμια πλατφόρμα γαμήλιου τουρισμού;

Είναι σίγουρα μεγάλη τιμή για την ομάδα της BookYourWeddingDay.com, και για εμένα
προσωπικά, να παραλαμβάνουμε τόσο σημαντικές διακρίσεις στην πιο σημαντική τελετή
βραβείων αφιερωμένη στον τουρισμό. Και φυσικά αναγνώριση όλων των προσπαθειών που
έχουμε κάνει από την ίδρυσή μας για να αναδείξουμε τον γαμήλιο τουρισμό στην Ελλάδα και να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες στη χώρα, σε μια εποχή που η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος είναι βασική προτεραιότητα. Από πλευράς μου, θα ήθελα να επιβεβαιώσω πως όσα πέτυχε το BookYourWeddingDay.com μέχρι σήμερα αποτελούν μόνο την αρχή. Με σκληρή δουλειά και νέες ιδέες θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε, ανεβάζοντας την Ελλάδα ακόμη πιο ψηλά στον τομέα του τουρισμού παγκοσμίως.

Να γυρίσουμε για λίγο στο 2017; Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία
του BookYourWeddingDay.com; Ποιο ήταν το όραμά σας;

Από το 2006 μέχρι το 2016, από την ιδιότητά μου ως διευθύντρια πωλήσεων σε κορυφαία
αλυσίδα ξενοδοχείων στην Κύπρο, ασχολήθηκα εντατικά με την γαμήλια αγορά, όπου και
διαπίστωσα το τεράστιο ζήτημα που υπήρχε στον κλάδο σχετικά με τον μεγάλο χρόνο αναμονής για την επικύρωση της ημερομηνίας της γαμήλιας τελετής, ο οποίος συνήθως ξεπερνούσε τις 6-8 εβδομάδες. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε το BookYourWeddingDay, το οποίο, στην εποχή μας, δεν θα μπορούσε να είναι παρά μία σύγχρονη πλατφόρμα που να συντονίζει και συνδέει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την τέλεση πολιτικού γάμου. Ένα χρόνο μετά η ιδέα μου πήρε “σάρκα και οστά” και οι πρώτες κρατήσεις ήταν γεγονός! Πολύ γρήγορα προχωρήσαμε στην υπογραφή μιας συμφωνίας-ορόσημο με την TUI, τον μεγαλύτερο tour operator του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ενίσχυσε περαιτέρω το γαμήλιο τουριστικό ρεύμα προσδίδοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς η πρωτοποριακή πλατφόρμα, μέσω της αυτοματοποιημένης διαδικασίας που παρέχει, συντονίζει και απλοποιεί τις μέχρι πρότινος χρονοβόρες διαδικασίες και διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.
Τα ξενοδοχεία που έχουν ενσωματωθεί στην πλατφόρμα απολαμβάνουν σημαντικά οφέλη,
κυρίως εξοικονομώντας χρόνο και πόρους και αυξάνοντας τα έσοδά τους μέσω των
διανυκτερεύσεων, αφού κάθε ζευγάρι που έρχεται στην Ελλάδα για να τελέσει τον γάμο του
συνοδεύεται από περίπου 30 καλεσμένους κατά μέσο όρο. Ο καινοτόμος τρόπος λειτουργίας της πλατφόρμας βασίζεται στην άμεση κράτηση ημερομηνίας για την τέλεση γαμήλιων τελετών, παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα χώρων και ημερομηνιών και εξαλείφει την αναμονή. Βήματα που συμβάλλουν στην επιτυχία της και ενισχύουν έμπρακτα τις τοπικές οικονομίες και τον τουριστικό τομέα, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό.

Τι νέο να περιμένουμε;

Με το globalization στα σχέδιά μας είναι να μεγαλώσουμε την ομάδα στην Ελλάδα και περαιτέρω το γραφείο της Κύπρου, έτσι ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετεί, εκτός από τα νησιά στην Ελλάδα, και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, βρισκόμαστε σε φάση προετοιμασίας ενός στρατηγικού πλάνου για την ανάπτυξη και των πιο μικρών νησιών τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο, που σήμερα λαμβάνουν πολύ λίγες κρατήσεις.

Είστε μία πολύ δυναμική και καταξιωμένη γυναίκα. Υπάρχει κάποιο μότο που συνοψίζει τη φιλοσοφία σας αναφορικά με το επιχειρείν αλλά και γενικότερα με τη ζωή σας;

«Ονειρέψου, Πίστεψε, Υλοποίησέ το» είναι τα ρήματα που χαρακτηρίζουν τον τρόπο σκέψης μου, τόσο στη δουλειά, όσο και στη ζωή μου. Είμαι αφοσιωμένη σε ότι κάνω, ενώ στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω, ακούω μουσική, ταξιδεύω και παρακολουθώ στενά τις τελευταίες εξελίξεις από τον χώρο της μόδας.