Jukebooks και… ένα υπέροχο ταξίδι ξεκινά!

N2032

Η συζήτηση με τον Αλέξανδρο Χούντα είναι πάντα ενδιαφέρουσα, επειδή είναι ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης που αγαπάει πραγματικά τα πρότζεκτ με τα οποία καταπιάνεται, δεν σταματάει να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να μεταδίδει τη θετική του ενέργεια.

Jukebooks: Ένα νέο ταξίδι ξεκινά για σένα και θα ήθελα να μιλήσουμε γι’αυτό… 

Είναι ακριβώς αυτό. Ένα νέο ταξίδι και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό! Ήταν μια πρόταση που ήρθε εκεί που δεν την περίμενα. Πέρα απ’ το θέατρο και το ραδιόφωνο, έδινα συχνά τη φωνή μου σε διαφημιστικά και καμπάνιες αλλά αυτό… είναι κάτι πολύ διαφορετικό και ξεχωριστό στη μέχρι τώρα πορεία μου. Το δοκιμαστικό πήγε καλά και… το ταξίδι ξεκίνησε!

Αρχικά, τι ακριβώς είναι το Jukebooks; Πώς νιώθεις που θα είσαι μέρος του και τι σε κέρδισε σε αυτό το πρότζεκτ;

Πρόκειται για τη νέα μεγάλη συνδρομητική πλατφόρμα του ΑΝΤΕΝΝΑ με βιβλία που ακούγονται (audiobooks) και πιστεύω πως θα κάνει τη διαφορά! Στο JukeBooks θα ακούσετε πολλά έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, βιβλία όλων των ειδών τα οποία αφηγούνται (ή και ερμηνεύουν) αγαπημένοι καλλιτέχνες (ηθοποιοί, τραγουδιστές κ.α.) που έχουν επιλεγεί με ιδιαίτερη προσοχή γι’ αυτό. Αισθάνομαι ενθουσιασμένος που δίνω τη φωνή μου σε τόσα βιβλία! Ειλικρινά νιώθω ότι ταξιδεύω! Και κάθε φορά που ολοκληρώνεται η ηχογράφηση ενός βιβλίου, νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση. Είμαι, λοιπόν, χαρούμενος που ανήκω στο δυναμικό του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ γιατί συνεργάζεται με κορυφαίους εκδοτικούς οίκους και πραγματικά έχει συγκεντρώσει εξαιρετικούς, έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες σε όλα τα πόστα. Για να είμαι ειλικρινής είναι ένα πολύ απαιτητικό project για το οποίο δουλεύουμε όλοι πολύ και με πίστη! Και νομίζω πως το αποτέλεσμα θα “αποζημιώσει” και εμάς αλλά και εσάς που θα μας ακούσετε! Σύντομα… στ’ αφτιά σας!

Τα τελευταία χρόνια η φωνή σου βρίσκεται στην καθημερινότητά μας μέσα από τη συχνότητα του Nostos 100,6. Πώς ξεκίνησε και πώς έχει εξελιχθεί η σχέση σου με το ραδιόφωνο;

Το πιστεύεις ότι συγκινούμαι και μόνο που με ρωτάς γι’ αυτό; Πολύ ευσυγκίνητος έχω γίνει! Γερνάω μου φαίνεται! Έπειτα από 6 χρόνια συνεχόμενα και καθημερινά στον αέρα του ραδιοφώνου, μπορώ να σου πω πως είναι ένα κομμάτι μου που δεν συγκρίνεται με άλλα! Ο Nostos 100,6 στήθηκε με ενθουσιασμό και αγάπη για την καλή μουσική. Και όχι με “εμπορικούς” αρχικά στόχους… Γι’ αυτό πιστεύω και έχει αγαπηθεί τόσο από τον κόσμο και έχει καταφέρει να κερδίσει μια θέση στους καλύτερους εναλλακτικούς μουσικούς σταθμούς στα FM! Όσον αφορά τον ρόλο μου ως ραδιοφωνικός παραγωγός, σε διαβεβαιώ ότι έγινε σχεδόν τυχαία! Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ παρότι με γοήτευε πάντα. Κι από την πρώτη μέρα που βγήκα σχεδόν δοκιμαστικά στον αέρα, έμεινα εκεί! Είναι μεγάλο δώρο για μένα να λαμβάνω τόση αγάπη από τους ακροατές μας! Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά μεταξύ μας χτίζεται μια “σχέση”. Υπάρχουν καθημερινοί φανατικοί ακροατές που, αν μια μέρα είμαι π.χ. στενοχωρημένος και το κρύβω με κάθε τρόπο, μου στέλνουν μηνύματα και με ρωτούν τι μου συμβαίνει. Καταλαβαίνουν τα πάντα από το ηχόχρωμά σου. Κάτι που συχνά δεν καταλαβαίνουν ούτε οι πιο δικοί σου άνθρωποι! Πρόσφατα μια κοπέλα με συνάντησε και μου είπε “Δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι για εμάς που σε ακούμε το ότι μας δίνεις τόση χαρά, ενέργεια και να μας κάνεις να γελάμε!”. Είμαι ευγνώμων. Βαθιά ευγνώμων. Και ίσως γι’ αυτό κάθε σεζόν στην τελευταία εκπομπή δακρύζω μόλις κλείσει το μικρόφωνο και σε κάθε πρώτη εκπομπή της σεζόν τρέμω κυριολεκτικά από τρακ λίγο πριν βγω στον αέρα να πω την πρώτη “Καλημέρα”.

Είσαι πολυπράγμων και έχω την αίσθηση ότι πάντα κάτι ετοιμάζεις! Τώρα υπάρχει κάτι που σχεδιάζεις ή που ονειρεύεσαι και θα ήθελες να το μοιραστείς μαζί μας;

Ωχ! Πού το ξέρεις; Με παρακολουθείς; Η αλήθεια είναι ότι είμαι σε συζητήσεις για διάφορα πράγματα όμως δεν είναι κάτι προς το παρόν ανακοινώσιμο! Θεατρικά επέλεξα να απέχω για λίγο την εποχή της πανδημίας. Συνειδητά δεν αποδέχτηκα τις προτάσεις που μου έγιναν για να παίξω. Επίσης, συνειδητά δεν θέλησα ούτε να γράψω ούτε να σκηνοθετήσω. Τώρα βέβαια, δεν ξέρω αν θα σου πω το ίδιο. Γιατί προκύπτουν ενδιαφέροντα πράγματα και έχουμε ανάγκη να αφήσουμε πίσω όλη αυτή τη “μαύρη” περίοδο που μας καταρράκωσε όλους σε όλα τα επίπεδα! Να έχουμε υγεία, δύναμη και αλληλεγγύη! Αυτό εύχομαι και θα κλείσω με αισιοδοξία και λίγους αγαπημένους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ, σε μετάφραση Γιάννη Ρίτσου… “Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει. Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα. Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα. Κι αυτό που θέλω να σου πω, το πιο όμορφο απ’ όλα, δε στο’ χω πει ακόμα”.