Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο σημαντικές διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

• Από τις 30 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου πραγματοποιείται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και την ευρύτερη περιοχή (Αγία Τριάδα, Άνω και Κάτω Γαζέα) το 12ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη». Στο επίκεντρο του φεστιβάλ βρίσκεται η διάδοση της λαϊκής λογοτεχνικής παράδοσης και η προβολή της αυλής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από παραμύθια και μύθους της ανθρωπότητας. Καθώς η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο ορόσημο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τις πατρογονικές εστίες, το μεγαλύτερο μέρος των παραστάσεων αφορούν σε παραμύθια από την περιοχή της Ιωνίας.

• Στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου διοργανώνεται για 20ό χρόνο το Chania Rock Festival (στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου), ένα διεθνές πολιτιστικό μουσικό event που θεωρείται πια θεσμός στην Κρήτη, αποτελώντας ένα από τα παλαιότερα διεθνή μουσικά δρώμενα στο νησί. Στο φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν κάθε χρονιά κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα, απολαμβάνει ήδη πολύ μεγάλης απήχησης στο ελληνικό αλλά και διεθνές κοινό.

• Από τις 6 έως τις 13 Αυγούστου το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων συνεχίζεται για 18η χρονιά στην Σύρο, με μια σειρά πέντε μοναδικών συναυλιών στο εμβληματικό Θέατρο Απόλλων, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του βιολονίστα Γιάννου Μαργαζιώτη. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει το λογότυπο του Φεστιβάλ.

Δείτε περισσότερες εκδηλώσεις εδώ.