Η FIX Hellas, πιστή στον σκοπό της για πιο όμορφες και πράσινες γειτονιές, προχώρησε στην ανάπλαση του πάρκου «Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης»

Το εμβληματικό πάρκο Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης, στο Κουκάκι, μπήκε σε μια νέα εποχή, μετά την ολοκλήρωση των εντατικών εργασιών ανάπλασης που υλοποίησε με την υποστήριξη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και της FIX Hellas ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Αυτή η ξεχωριστή «όαση» πρασίνου, που δίνει διαχρονικά πολύτιμες «ανάσες» δροσιάς σε μικρούς και μεγάλους, ξανασυστήνεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες της γειτονιάς και γίνεται εκ νέου κομμάτι της καθημερινότητας τους.

H FIX Hellas, στο πλαίσιο του εντατικού της προγράμματος για πιο πράσινες και καθαρές
γειτονιές, φέτος εστίασε στο Κουκάκι, ακόμη μια γειτονιά που συνδέεται στρατηγικά με
την ιστορία της, αποτελώντας παράλληλα πόλο έλξης μικρών και μεγάλων που σφύζει
από ζωή! Η ζωντανή αυτή γειτονιά, λοιπόν, αποκτά πλέον ένα σύγχρονο διαδραστικό
αστικό πάρκο και έναν πολύτιμο για τους πολίτες δημόσιο χώρο, που αποτελεί τον
κατάλληλο προορισμό για περίπατο, άθληση, χαλάρωση και ψυχαγωγία.

Στο πάρκο φυτεύτηκαν δέντρα και περισσότερα από 1.000 μεσογειακά φυτά. Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του πάρκου, οι αστικές υποδομές και ο εξοπλισμός του ανανεώθηκαν, η υφιστάμενη βρύση επισκευάστηκε, το σύστημα άρδευσης συντηρήθηκε, επεκτάθηκε σε όλο το πάρκο και ανανεώθηκε πλήρως, ενώ στον χώρο τοποθετήθηκαν κατασκευές φωλεοποίησης εντόμων και πουλιών της αστικής πανίδας, καθώς και βοτανικές πινακίδες για την ξενάγηση του κοινού στον κόσμο των φυτών. Ακόμη, τοποθετήθηκαν παρτέρια με φυτικές αψίδες, νέα καλαίσθητα και άνετα παγκάκια για τους επισκέπτες, καθώς και σύγχρονα καλλισθενικά όργανα γυμναστικής. Τέλος, οι τεχνικές υπηρεσίες προχώρησαν στην εγκατάσταση ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού στύλου φόρτισης συσκευών, που επιτρέπει σε όλους να απολαύσουν τον περίπατο τους στο πάρκο με… γεμάτες μπαταρίες!