Κάντε τη βιώσιμη επιλογή με την Chiquita! Κάνει καλό σε εσάς και στον πλανήτη

Κάθε φορά που μιλάμε για τις μπανάνες Chiquita, στο μυαλό μας έχουμε την εικόνα ενός κίτρινου φρούτου. Πράγματι, μία ώριμη μπανάνα είναι πραγματικά πεντανόστιμη, γιατί έχει υπέροχη εξωτική γεύση και γεμίζει με ευτυχία την ημέρα σας. Ίσως εκπλαγείτε αν μάθετε ότι οι πράσινες μπανάνες Chiquita είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, και μπορείτε να τις απολαύσετε με διάφορους τρόπους.

Αναμφίβολα το πράσινο είναι το χρώμα της περιβαλλοντολογίας. Οι άνθρωποι που ενέπνευσαν το περιβαλλοντικό κίνημα επέλεξαν το πράσινο γιατί μας φέρνει στον νου τη φύση και τη φρεσκάδα. Συμβολίζει τη ζωή, την ενέργεια και το νέο ξεκίνημα.

Οι μπανάνες Chiquita είναι το τέλειο δείγμα παραγωγής φρούτου που ακολουθεί τις αρχές μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα. Σε 80 γραμμάρια ισοδύναμου CO2, μια πράσινη μπανάνα Chiquita περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων κάλιο, βιταμίνη C και βιταμίνη Β6, καθώς και πολλές φυτικές ίνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του εντέρου. Επειδή  αναπτύσσονται σε θερμά κλίματα και για την καλλιέργειά τους δεν απαιτείται η καλλιέργεια σε θερμοκήπια, κατ’ επέκταση καταναλώνεται πολύ λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή τους σε σχέση με άλλες τροφές. Με φυσικό τρόπο διατηρούν το πράσινο χρώμα τους για αρκετό καιρό, ώστε να μπορούν να μεταφέρονται με μέσα που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, όπως είναι το πλοίο αντί του αεροπλάνου. Διαθέτουν ακόμα και τη δική τους φυσική συσκευασία! Η μπανανόφλουδα προστατεύει το φρούτο και δεν χρειάζεται πλαστικό περιτύλιγμα. Υπάρχουν εκπληκτικές συνταγές με πράσινες μπανάνες όπως Τηγανητές μαριναρισμένες γαρίδες με αρακά, ρύζι και τηγανητή πράσινη μπανάνα Chiquita.