Δημήτρης Μυτάς – Έκθεση Φωτογραφίας “ΜΩΒ”

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, σε συνεργασία με τη Νίνα Κασσιανού, παρουσιάζει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Μυτά με τίτλο «ΜΩΒ».

Το ΜΩΒ δεν αποτελεί μια τυχαία απόχρωση της χρωματικής παλέτας. Αντιπροσωπεύει ένα πολύ μοντέρνο χρώμα, καθώς αποτελεί την πρώτη τεχνητή χρωστική στην ιστορία. Επιπλέον, η ψυχολογική ερμηνεία των χρωμάτων το θεωρεί τουλάχιστον «μυστηριώδες»: οι φωτεινές άκρες του φάσματος του αποπνέουν δύναμη, ανωτερότητα και πολυτέλεια, ενώ οι σκοτεινές χροιές του αντικατοπτρίζουν την εσωστρέφεια, την περισυλλογή και την αυτοκριτική. Αυτές οι σκοτεινές ρομαντικές ποιότητες ταυτίσθηκαν με τη δική μου συναισθηματική κατάσταση των
τελευταίων ετών, όταν και δημιουργήθηκαν οι ΜΩΒ φωτογραφίες. Το όλο έργο χωρίζεται σε πέντε διαδοχικές ενότητες, που αποδίδονται ως οι «Ελεγείες των σκοτεινών αποχρώσεων του ΜΩΒ» – Δημήτρης Μυτάς.

Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, ώρα 18:00-22:30. Διάρκεια Έκθεσης: 8 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2022. Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 20:00 και Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 16:00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά. Η γκαλερί θα παραμείνει κλειστή από 28 έως και 31 Οκτωβρίου.