Η PepsiCo Hellas διακρίνεται με το 1o βραβείο στην ενότητα «Χρήση ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων» στα Green Awards 2022

Με το 1 ο βραβείο στην ενότητα «Χρήση ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων» διακρίθηκε η PepsiCo Hellas στα Green Awards 2022. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του «The Second Thessaloniki Metropolitan Summit», που διοργάνωσαν λίγο πριν από την έναρξη της ΔΕΘ, ο Economist και το powergame.gr.
Η PepsiCo Hellas τιμήθηκε με το 1 ο βραβείο στην ενότητα «Χρήση ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων» για τα μπουκάλια 1,5lt και 500ml των προϊόντων Pepsi, Lipton, 7UP free & Ήβη, τα οποία διαθέτει από τον Ιανουάριο του 2022 στην αγορά σε συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet).
Το βραβείο παρέλαβε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, κυρία Δέσποινα Τσαγγάρη, η οποία δήλωσε: «Σας ευχαριστώ θερμά για αυτό το βραβείο και είμαι ιδιαίτερα περήφανη για την τιμή που μας κάνετε σήμερα. Η PepsiCo Hellas πιστή στη δέσμευσή της για λιγότερο πλαστικό και έναν πιο πράσινο πλανήτη έχει γίνει από τον Ιανουάριο του 2022 η 1η και μοναδική εταιρία στην Ελλάδα με χρήση 100% ανακυκλωμένου πλαστικού στα εμβληματικά προϊόντα της Pepsi, Lipton, 7UP free, Ήβη. Με αυτό τον τρόπο η εταιρία μας συμβάλει έμπρακτα στην κυκλική οικονομία μέσα από την οποία τα υλικά συσκευασίας χρησιμοποιούνται πολλές φορές και δεν καταλήγουν απορρίμματα.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά και πίστης σε αυτό που κάνουμε θέλουμε να αποτελέσουμε ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση για όλους, κάνοντας την ανακύκλωση μέρος των καθημερινών δραστηριοτήτων μας και προάγοντας την βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη. Σας ευχαριστώ για μία ακόμη φορά και ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία για περισσότερα και μεγαλύτερα επιτεύγματα στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, κάτι που νομίζω πως έχουμε ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ!».