Μια εμπνευσμένη #zeroplastic τοιχογραφία από την KRAFT Paints και την iSea στη Θεσσαλονίκη

Η KRAFT Paints, με στόχο να γεμίζει χρώμα τις πόλεις και να συμβάλει στη δημιουργία εικαστικών παρεμβάσεων στο αστικό τοπίο μέσω της δράσης Cities of Color, προσέφερε για ακόμα μια φορά τα χρώματα για την υλοποίηση μιας ιδιαίτερης τοιχογραφίας. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος #zeroplastic που υλοποιείται από την οργάνωση iSea, η καλλιτέχνιδα Θεανώ Γιαννέζη δημιούργησε ένα πολύχρωμο mural επί της οδού Μιχαήλ Καλού στο κτήριο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους περαστικούς για τα πλαστικά απορρίμματα που κατακλύζουν την καθημερινότητα, και κατά συνέπεια, τις ελληνικές θάλασσες.
Το πρόγραμμα #zeroplastic υλοποιείται από την οργάνωση iSea, σε συνεργασία με την Aquademia και την υποστήριξη του BeMed και της Ocean Care, με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη ρύπανση των ελληνικών θαλασσών από πλαστικά και μικροπλαστικά. Τη φετινή χρονιά, με στόχο την αφύπνιση των ανθρώπων σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα, επιλέχθηκε η τέχνη ως κύριο μέσο επικοινωνίας και προβληματισμού για την ανάληψη δράσης.
Τα χρώματα εξωτερικού χώρου 4 Seasons της KRAFT Paints, παρουσιάζουν υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες και την ατμοσφαιρική ρύπανση, και συνδυαστικά με τη συμβολή του επαγγελματία τεχνικού ή καλλιτέχνη που φροντίζει για την άριστη εφαρμογή τους, επιτυγχάνεται μεγάλη διάρκεια ζωής με τοίχους που δεν ξεθωριάζουν. Παράλληλα, ως πιστοποιημένο ψυχρό υλικό και λόγω της TSR βεντάλιας, μειώνεται σημαντικά η θερμοκρασία των επιφανειών το καλοκαίρι, βελτιώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση και
αναβαθμίζοντας την αξία του κτιρίου.