Πολιτιστικός Σεπτέμβριος 2022: Υπό την αιγίδα ΕΟΤ τα Φεστιβάλ Γαλατσίου Κέρκυρας Χίου

Τρεις σημαντικές καλλιτεχνικές διοργανώσεις που προωθούν τον πολιτιστικό τουρισμό και τον τουρισμό κινήτρων στη χώρα μας θέτει υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Πρόκειται για το «Φεστιβάλ 5 ηπείρων» που θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος Βεΐκου, το  «Διεθνές φεστιβάλ πόλης Κέρκυρας» και το «Μεσαιωνικό φεστιβάλ Χίου». Οι τρεις εκδηλώσεις στοχεύουν αντίστοιχα στην παγκόσμια προβολή του υψηλού επίπεδου υπηρεσιών και υποδομών που προσφέρει η Αττική, την φιλοξενία της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης διεθνώς στην Κέρκυρα αλλά και την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής της Χίου.

1. Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώσει το 4ο «Φεστιβάλ 5 Ηπείρων», που θα διεξαχθεί από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2022 στο Άλσος Βείκου Γαλατσίου Αττικής. Θα είναι μία γιορτή γεμάτη ήθη, έθιμα, παραδόσεις, χρώματα, ήχους, γεύσεις και κουλτούρες των χωρών όλου του κόσμου. Δρώμενα, εκδηλώσεις και μαγειρικές που αισιοδοξούν να μας ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Είσοδος θα είναι Ελεύθερη για το κοινό, καθώς και η συμμετοχή όλων όσοι θα συμμετέχουν.

2. Το «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2022-2023», περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις  διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020,  από το Σεπτέμβριο του 2022 & το 2023, και φιλοδοξεί να φέρει την πόλη της Κέρκυρας στο επίκεντρο των πρωτοποριακών ιδεών και των σύγχρονων καλλιτεχνικών τάσεων.

3. Tο «ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΙΟΥ» διοργανώνεται από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου   μεταξύ 2-4 Σεπτεμβρίου 2022 στο κάστρο Χίου & στα Μαστιχοχώρια.