Ανάδειξη των θεμάτων Ψυχικής Υγείας και ενθάρρυνση για την αναζήτηση βοήθειας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, η Wellbeingr ΑΜΚΕ διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, το 1ο Διεθνές Wellbeingr Forum | H Ψυχική Υγεία στο Επίκεντρο των Παγκόσμιων Αναπτυξιακών Στρατηγικών σε υβριδική μορφή.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο και διεξήχθη στα ελληνικά, αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία και στη νοηματική γλώσσα ενώ υποστηρίχθηκαν και υπηρεσίες για άτομα με προβλήματα όρασης.

Το 1o Wellbeingr Forum εστίασε τις εργασίες του στη συμβολή της ψυχικής υγείας και του wellbeing στην πρόοδο του ανθρώπου, την παγκόσμια υγεία και την οικονομία. Η Wellbeingr άνοιξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διάλογο για το ρόλο της ψυχικής υγείας και ευημερίας στην πρόοδο των πολιτών και την ανάπτυξη των κρατών, με στόχο να αναδειχθεί η ψυχική υγεία ως βασική παράμετρος προσωπικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε με κεντρική ομιλία η κ. Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Περιστύλιο του Ζαππείου ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι στο Υπουργείο Υγείας, έχει γίνει «μια σημαντική δουλειά, να βάλουμε τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη του WHO ως μία χώρα η οποία αποδίδει μεγάλη σημασία σε αυτές τις πολιτικές και τολμά να καινοτομεί και να δοκιμάζει λύσεις οι οποίες ξεφεύγουν από τις πεπατημένες οδούς».