Η Πράσινη Δέσμευση της LG

Η LG στοχεύει να είναι μία περιβαλλοντικά βιώσιμη επιχείρηση αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες όπως περιγράφονται στο BETTER LIFE PLAN 2030.

Ανταποκρινόμενη στον επιτακτικό χαρακτήρα της κλιματικής αλλαγής, η LG παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη της ουδετερότητας των εκπομπών άνθρακα και στην εξ ολοκλήρου στροφή της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μακροπρόθεσμα. Η αφοσίωσή της και στους δύο στόχους φαίνεται ήδη από τις ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες που εφαρμόζονται στο LG Smart Park στο Changwon της Νότιας Κορέας.

Προβαίνοντας άμεσα σε αλλαγές για την πρωτοβουλία ουδετερότητας των εκπομπών
άνθρακα, η LG στρέφεται σε πιο αποτελεσματικές λειτουργικές διαδικασίες και εφαρμόζει ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες σε όλες τις μονάδες παραγωγής της. Το LG Smart Park, η επαναστατική μονάδα παραγωγής της εταιρίας, αναπτύσσει καινοτομίες παραγωγής επόμενης γενιάς για να επιτύχει ταυτόχρονα υψηλότερη απόδοση παραγωγής και βελτιωμένη βιωσιμότητα. Ο κόμβος παραγωγής αύξησε την παραγωγικότητα κατά 20 τοις εκατό και μείωσε το κόστος των επιστροφών ελαττωματικών προϊόντων κατά 80 τοις εκατό. Επιπλέον, το LG Smart Park μείωσε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και αύξησε την ενεργειακή απόδοση ανά μονάδα κατά 30 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο εργοστάσιο.

Ακόμα, η LG λειτουργεί μια δωρεάν υπηρεσία ανάκτησης ηλεκτρονικών απορριμμάτων σε 52 χώρες και στοχεύει να συγκεντρώσει συνολικά πάνω από οκτώ εκατομμύρια τόνους χρησιμοποιημένων συσκευών από το 2006 έως το 2030. Όσον αφορά στην ανακύκλωση, η LG βελτιώνει τις υπάρχουσες διαδικασίες της για να επιτύχει υψηλότερο ποσοστό ανακύκλωσης, με τον τελικό στόχο να φτάνει το 95 τοις εκατό έως το 2030.