Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης: Τι φοβούνται οι γυναίκες

Exhausted aged woman worker sit at office desk fall asleep distracted from work, tired senior businesswoman feel fatigue sleeping at workplace taking break dreaming or visualizing

Οκτώ στις δέκα γυναίκες νιώθουν «ανέτοιμες» να βιώσουν την περιεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Ειδικότερα, το 56% φοβούνται για αυτά που πρόκειται να τους συμβούν, ενώ στις ηλικίες 18 έως 39 ετών το ποσοστό αυτό φτάνει το 71%.
Η έρευνα διαπίστωσε ακόμα ότι το 63% των γυναικών που δεν είχαν βιώσει την εμμηνόπαυση, δεν συνειδητοποιούσαν πως τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν έως και δέκα χρόνια πριν από την τελευταία τους περίοδο.
Από τις 2.069 γυναίκες ηλικίας 18 έως 74 ετών που ρωτήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ποσοστό 80% δήλωσαν ότι ένιωσαν απροετοίμαστες και μόνο το 17% είπαν ότι γνώριζαν πώς να προλάβουν και να διαχειριστούν τα συμπτώματα στο σώμα τους.
Τα συμπτώματα που ήθελαν περισσότερο να αποφύγουν οι γυναίκες ήταν η αυξημένη εφίδρωση (51%), η χαλάρωση του περιγράμματος του προσώπου (38%), οι ρυτίδες (33%) και η ακμή (32%).