Αποστακτική περίοδος για το Δεκαράκι: Από τον καρπό στο τέλειο τσίπουρο!

Το Φθινόπωρο σηματοδοτεί την έναρξη της αποστακτικής περιόδου για την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακού τσίπουρου Δεκαράκι, το Μοσχάτο, τη Μαλαγουζιά και τον Ροδίτη Αλεπού.
Χάρη στον μονοποικιλιακό τους χαρακτήρα, το Δεκαράκι Μοσχάτο, Μαλαγουζιά και Ροδίτης Αλεπού, προσλαμβάνουν στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της αντίστοιχης εκλεκτής ποικιλίας στέμφυλων από την οποία προέρχονται και ξεχωρίζουν για τον διακριτό αρωματικό τους χαρακτήρα. Τα αρώματα από τα στέμφυλα, αναδύονται και ενισχύονται μέσα από τη διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης η οποία απαιτεί χρόνο, υπομονή και πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους
άμβυκες. Η τέχνη και τα μυστικά της απόσταξης σε συνδυασμό με το σχολαστικό, κλειστό κύκλωμα παραγωγής – από την αρχή ως το τέλος- είναι το «κλειδί» που εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα, την κρυστάλλινη «σαν διαμάντι» καθαρότητα και το μοναδικό χαρακτήρα για το Δεκαράκι Μονοποικιλιακό τσίπουρο- που δίνει νέα διάσταση στην έννοια του τσίπουρου.