Φωτεινά Χριστούγεννα στην Αθήνα!

Από την 1η Δεκεμβρίου και για περισσότερο από έναν μήνα, οι κάτοικοι της Αθήνας αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές γιορτινές εμπειρίες, σε κάθε σημείο της.

Η φωταγώγηση της Αθήνας θα κορυφωθεί με το άναμμα του εντυπωσιακού δέντρου την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου, στις 19.15, στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή η ξεχωριστή γιορτή, φέτος θα λάβει διεθνή χαρακτήρα, καθώς δήμαρχοι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν με τον Δήμαρχο Αθηναίων στη φωταγώγηση του δέντρου, στέλνοντας όλοι μαζί ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης, ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Το πανέμορφο έλατο που και φέτος «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

Φωτεινοί δρόμοι από τις γειτονιές μέχρι το κέντρο

Συνολικά 120 χλμ., -περισσότερα κατά 15.000 μέτρα από πέρυσι- θα είναι το μήκος στα χριστουγεννιάτικα φώτα που ήδη ανάβουν στις γειτονιές της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων. Εντυπωσιακά δέντρα και κατασκευές θα στολίσουν 35 πλατείες και στις επτά δημοτικές κοινότητες, ενώ τη λαμπερή εικόνα της Αθήνας, θα συμπληρώσουν οι εναέριες και επιστήλιες διακοσμητικές κατασκευές -συνολικά 6.000.