Φτιάχνουμε Κoekjestaart (μπισκοτογλυκό)!

Το «koekjestaart» ή κέικ μπισκότων είναι ένα βελγικό επιδόρπιο που γίνεται γρήγορα και δεν απαιτεί ψήσιμο. Ονομάζεται επίσης «Petit Beurre Cake» ή κέικ μπισκότων. Τα κύρια συστατικά είναι τα μπισκότα τύπου πτι – μπερ, ο καφές και το βούτυρο. Είναι ένα εύκολο και οικονομικό γλυκό που αρέσει στα παιδιά* και αποτελεί μεγάλη επιτυχία στα παιδικά πάρτι!

Θα χρειαστούμε:
• 250γρ. βούτυρο ελαφρώς λιωμένο
• 200γρ. ζάχαρη άχνη
• 45-50 μπισκότα τύπου πτι – μπερ
• 200ml έτοιμο στιγμιαίο καφέ (κρύο)
• 1 κουταλάκι κονιάκ
• 1 κουταλάκι κακάο σε σκόνη

Για το γαρνίρισμα:
• Νιφάδες ή τρούφα σοκολάτας

Πώς γίνεται:
• Φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο σε σκόνη και το κονιάκ (για να πάρει άρωμα), μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Ετοιμάζουμε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο με τον κρύο καφέ για να μπορούμε να βουτήξουμε εύκολα τα μπισκότα.
• Στρώνουμε σε τετράγωνο σκεύος (για ψυγείο) μια στρώση από 9 μπισκότα (3 στο μήκος και 3 στο πλάτος) αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει ένα-ένα, για λίγο, στον καφέ.
• Απλώνουμε με σπάτουλα μια λεπτή στρώση κρέμας.
• Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να εξαντληθούν όλα τα μπισκότα.
• Πάνω από την τελευταία στρώση μπισκότων, βάζουμε πάλι κρέμα και διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας, τρούφα, τριμμένη σοκολάτα ή απλά σκόνη κακάο.
• Βάζουμε το μπισκοτογλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.

Tip
Εναλλακτικά, μπορούμε να γαρνίρουμε το γλυκό με τριμμένα μπισκότα, σαντιγί και ξηρούς καρπούς ή με ό,τι άλλο μας αρέσει.

*Αν πρόκειται να φάνε μικρά παιδιά, αντικαταστήστε τον καφέ με κακάο