H βιωσιμότητα ως διαχρονικός στόχος της ΕΥΔΑΠ

AΡΧΕΙΟ ΕΥΔΑΠ - ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

 

Στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, η ΕΥΔΑΠ προχωράει σε δράσεις εστιασμένες στην προστασία του Περιβάλλοντος, την ενδυνάμωση της Κοινωνίας και την ενίσχυση της εταιρικής Διακυβέρνησης.

Όραμά της είναι να συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία Νερό άριστης ποιότητας με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα και να αξιοποιεί τις ήπιες μορφές ενέργειας, χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον, εξοικονομώντας ενέργεια.
Η υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία των φυσικών πόρων, των οποίων η αξιοποίηση αποτελεί για την ΕΥΔΑΠ σημαντική επιχειρηματική προσέγγιση και δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι, η ΕΥΔΑΠ στοχεύει στο καλύτερο ισόρροπο αποτέλεσμα τόσο για τον Άνθρωπο όσο και για το φυσικό περιβάλλον, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Η στρατηγική της είναι βασισμένη στην επίτευξη μιας ισορροπημένης και αειφόρου ανάπτυξης προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων μερών της.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΥΔΑΠ_ΚΕΛ ΘΡΙΑΣΙΟ

Η ΕΥΔΑΠ έχει ήδη υλοποιήσει και εξακολουθεί να υλοποιεί σημαντικό αριθμό έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και έργα υποδομών και ενίσχυσης του δικτύου της, προκειμένου να ανταποκριθεί με συνέπεια και αξιοπιστία στις υποχρεώσεις της σχετικά με τη διαχείριση του κύκλου του Νερού. Αποστολή της είναι να παρέχει ποιοτικό Νερό στους πολίτες και να το αποδίδει στο περιβάλλον καθαρό, με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και την περιβαλλοντική συνείδηση.
Χαρακτηριστικά, έχει προχωρήσει στην υλοποίηση έργων αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων της περιοχής με δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων εκροών για τη διασφάλιση του μέγιστου περιβαλλοντικού οφέλους.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΥΔΑΠ _ΚΕΛ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ_ ΦΥΛΑΞΗ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ

Ταυτόχρονα, η ΕΥΔΑΠ επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, ο οποίος αποτελεί στρατηγική της προτεραιότητα και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ευελιξίας και της αποδοτικότητάς της, ενώ παράλληλα βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων μερών της. Με τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού προωθείται η αναβάθμιση των υπηρεσιών της με σκοπό τη βελτίωση της εξυπηρέτησης, της αλληλεπίδρασης και συνεπώς της καλύτερης επικοινωνίας με τον πελάτη. Η κατανόηση των αναγκών του πελάτη είναι μια συνεχής προσπάθεια για την οικοδόμηση σταθερής σχέσης εμπιστοσύνης που διασφαλίζει ταυτόχρονα την ικανοποίηση των αναγκών του, αλλά και την εταιρική συνέχεια και ανάπτυξη.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΥΔΑΠ_ΜΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Επομένως, η ΕΥΔΑΠ δεσμεύεται να ακολουθεί μια στρατηγική βιωσιμότητας βασισμένη στην προστασία του περιβάλλοντος με χρήση καινοτόμων και ολιστικών λύσεων, συμμετέχοντας ενεργά στην εθνική και ευρωπαϊκή προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ταυτόχρονα, με γνώμονα την εταιρική κοινωνική της ευθύνη, ενισχύει την ικανοποίηση των εργαζομένων και των πελατών.