Νοέμβριος: Ένας μήνας αφιερωμένος στα παιδιά!

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου, το ΚΜΟΠ εστιάζει όλο τον μήνα Νοέμβριο σε δράσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών και συμβάλλουν στην ενδυνάμωσή τους.

  • Ο Θεσμός της Αναδοχής: Κάθε παιδί αξίζει μία οικογένεια

Την Τετάρτη  23 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 το ΚΜΟΠ διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Ο Θεσμός της Αναδοχής: Κάθε παιδί αξίζει μία οικογένεια”.

Εγγραφείτε στην εκδήλωση.

  • Προτάσεις πολιτικής για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων

Tο ΚΜΟΠ, σε συνεργασία με το The Homeproject, την ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ ΑΜΚΕ, τον Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων (ΣΜΑΝ), την Άρσις, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευση (IOM), την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (GCR), την UNICEF, τη Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία, το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συνέταξε μια σειρά προτάσεων πολιτικής για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής.

Διαβάστε το έγγραφο εδώ.

  • Live Without Bullying: Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε μαθητές, γονείς και καθηγητές κατά του εκφοβισμού

Μίλησε online, ανώνυμα, δωρεάν. Κατέβασε το App.

  • «Ο Happy σε Αποστολή» κατά της παιδικής κακοποίησης

«Ο Happy σε Αποστολή» είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 – 9 ετών, με στόχο την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης και κακομεταχείρισης.

Μάθε περισσότερα εδώ.

  • Εκπαιδευτικός οδηγός για την προώθηση της ψηφιακής & κοινωνικής ευημερίας των μαθητών-τριών στο σχολείο

Το εγχειρίδιο i-Well παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και ασκήσεις για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν τις δεξιότητες ζωής των μαθητών-τριών τους.

Κατεβάστε το εδώ.

  • Stay tuned! Νέο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη & αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού από το ΚΜΟΠ, υπό την αιγίδα της COFACE

Στις 20 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΜΟΠ, σε συνεργασία με την COFACE Families Europe, για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Είναι η πρώτη εκπαίδευση του νέου εκπαιδευτικού διαδικτυακού εργαλείου LINK και ονομάζεται: «Ένας χρήσιμος οδηγός για τους εκπαιδευτικούς, ολόκληρη την σχολική κοινότητα και τις οικογένειες». Περισσότερα.