“Food Waste Management: Challenges & Opportunities”

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Global Sustain για τα Μέλη του Δικτύου της, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, το 1 ο ESG I Unplugged – μία σειρά από μηνιαίες θεματικές πάνω σε κρίσιμα θέματα Βιωσιμότητας. Η “κλειστού τύπου” εκδήλωση που είχε ως θέμα “Food Waste Management: Challenges & Opportunities” έλαβε χώρα στον Εκθεσιακό χώρο «Print Café» της εταιρείας Pressious Arvanitidis.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη μορφή roundtable και το πάνελ συνέθεσαν εξέχοντες Ομιλητές, προερχόμενοι από όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας του τρόφιμου και πιο συγκεκριμένα οι:
– Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας στην ΑΒ Βασιλόπουλος
– Σοφία Κουτσιάνη, Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας στην Ελληνικά
Γαλακτοκομεία
– Δημήτρης Παπαστέργιου, εν ενεργεία Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της
Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας
– Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, συνιδρυτής και διαχειριστής της ΜΚΟ «Μπορούμε»
– Θεανώ Μπάκα, Διευθύντρια Υπηρεσιών Νομοκανονιστικής Συμμόρφωσης και
Υπεύθυνη του Τμήματος Πιστοποίησης Υπηρεσιών Τουρισμού της TÜV Austria Hellas
– Ασσαριωτάκη Ράνια, Ανώτερη Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης Αμερικανικού Κολλεγίου.

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο Δρ. Αθανάσιος Κρυστάλλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Επιχειρηματικότητας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών Deree.
Άνω των 25 στελεχών τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, εμφορούμενοι από θετική ενέργεια, καταδεικνύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την αναγκαιότητα και την εμπιστοσύνη τους στο φλέγον θέμα της Σπατάλης Τροφίμων. Ως απαύγασμα της συζήτησης, τα κυριότερα σημεία που κατέληξαν οι συμμετέχοντες ήταν: εξορθολογισμός της κατανάλωσης, κίνητρα στις επιχειρήσεις, εκπαίδευση των καταναλωτών, ενδυνάμωση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κυκλική οικονομία, προσφορά στην κοινωνία.