Pet Cast: Κάτι νέο για τα ζώα συντροφιάς!

To Pet Cast είναι μια νέα ραδιοφωνική εκπομπή με αποκλειστική θεματολογία τα ζώα συντροφιάς και την παρακολουθούμε μέσα από τη συχνότητα του planetwebradio.gr.
Πίσω από τα μικρόφωνα βρίσκονται δύο έμπειροι δημοσιογράφοι, η Ρούλα Μαντή και ο Θεοδόσης Παπανδρέου. Ήδη περισσότεροι από 15 φιλοξενούμενοι έχουν περάσει από την εκπομπή θίγοντας ζητήματα που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν προσεγγιστεί.
Μπορείτε να αναζητήσετε τις εκπομπές ΕΔΩ.

Ο Θεοδόσης Παπανδέου μίλησε στο Say Yes to the Press για το Pet Cast και όχι μόνο!

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το Pet Cast; Τι σας ώθησε να παρουσιάσετε τη συγκεκριμένη εκπομπή;

Πρόκειται για μια πολύ παλιά ιδέα η οποία όμως δεν έβρισκε χώρο. Η σκέψη ήταν απλή: μια εκπομπή «εγκυκλοπαίδεια» για τα ζώα συντροφιάς, που δεν θα είναι «μαύρη», δεν θα ασχολείται με κακοποιήσεις και καταγγελίες. Αυτά τα γνωρίζουμε. Τι γίνεται με όσα μας διαφεύγουν; Από το πώς θα αντιμετωπίσουμε απλές καταστάσεις μέχρι την αλήθεια για εκτροφείς και καθαρόαιμα; Ναι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά αδέσποτα, σίγουρα όχι τόσα όσα ακούγονται, αλλά πολλά. Ποιος όμως φταίει πραγματικά για αυτό; Όπως λέμε και στο διαφημιστικό της εκπομπής με τη Ρούλα Μαντή, στόχος μας είναι να μάθουμε. Και εμείς και οι ακροατές. Το γεγονός δε ότι επί σειρά ετών ως εμπλεκόμενος με την καθαρόαιμη κυνοφιλία, τότε μόνο ως εκτροφέας σήμερα και με άλλες ιδιότητες μεταξύ των οποίων και του προέδρου του Συλλόγου Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδος, κάποιοι μας έκαναν να νιώθουμε απολογούμενοι για ένα έγκλημα που δεν κάναμε, με είχε πείσει από καιρό πως μια τέτοια εκπομπή είναι απαραίτητη. Και προς ώρας δεν έχω διαψευσθεί.

Με τη Ρούλα Μαντή είστε ένα πολύ ενδιαφέρον ραδιοφωνικό δίδυμο, κυρίως γιατί είστε δύο πολύ διαφορετικές προσωπικότητες. Τι σας… ένωσε και πώς είναι να μοιράζεσαι τον ραδιοφωνικό αέρα με μία φίλη;

Με τη Ρούλα είμαστε πρωτίστως φίλοι και συνάδελφοι ως δημοσιογράφοι. Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας η χημεία μας ταίριαξε και όταν προέκυψε η εκπομπή στον Planet Web Radio για κάποιο λόγο θεώρησα φυσιολογικό να την κάνουμε μαζί. Η Ρούλα είναι φιλόζωη και ιδιοκτήτρια καθαρόαιμων σκύλων, γνωρίζει αρκετά αλλά όχι τα πάντα και αυτό λειτουργεί για εμένα ως ασφαλιστική δικλείδα. Αποσαφηνίζει τι είναι γνωστό και αυτονόητο και τι όχι. Είναι έξυπνη και εξαιρετική συνεργάτιδα. Και έχουμε έναν κοινό στόχο: να αλλάξουμε λίγο τα δεδομένα στον χώρο των κατοικιδίων. Να μην ξεχάσω πως έχει και εξαιρετικό γούστο στην μουσική. Ό,τι ακούτε στην εκπομπή είναι επιλογή της.

 

Τι σας αρέσει περισσότερο στο ραδιόφωνο;

Το γεγονός ότι μπορώ να βγάλω τα παπούτσια και να μην το καταλάβει κανείς πλην της Ρούλας και του ηχολήπτη μας Τάκη Κουβαρά. Γενικά η ελευθερία που σου δίνει αλλά συνάμα και η πειθαρχία. Ως δημοσιογράφος των έντυπων μέσων είχα πάντα τη δυνατότητα να διορθώσω ένα λάθος, να ρίξω μια δεύτερη ματιά. Αυτό δεν υπάρχει στο ραδιόφωνο. Αν το πεις δεν μπορείς να το πάρεις πίσω. Γενικά θεωρώ πως είναι το μέσο που σε κάνει πιο υπεύθυνο γιατί ο ακροατής έχει την προσοχή στραμμένη σε εσένα σε αντίθεση με την τηλεόραση που μπορεί να σε βλέπει αλλά να μην σε προσέχει.

Ποιο είναι το τραγούδι που πιάνετε τον εαυτό σας να σιγοτραγουδάει αυτή την περίοδο;

Δύο: το διαχρονικό «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί», ένα τραγούδι που πάντα μου αλλάζει τη διάθεση και ένα κόσμημα από τη Ρίτα Αντωνοπούλου, το «Πότε Θα Πάμε Στα Βουνά».

Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας ένα όνειρό σας;

Ξέρεις το όνειρο είναι αυτό που δεν θα πραγματωθεί ποτέ. Και συνήθως είναι κάτι πολύ προσωπικό. Οπότε να μοιραστώ έναν στόχο: Κάθε ελληνικό σπίτι να έχει ένα κατοικίδιο και στους δρόμους να μην υπάρχει αδέσποτο. Δύσκολος στόχος βέβαια μιας και η σημερινή κατάσταση εξυπηρετεί πολλούς και ουδείς από εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις θέλει επί της ουσίας να δοθεί λύση.