Το Άσυλο Ανιάτων απέκτησε 162 αναπηρικά αμαξίδια με δωρεά της ιαπωνικής εταιρείας καλλυντικών Shiawasedo

Σε μία σημαντική δωρεά προς το Άσυλο Ανιάτων προχώρησε η ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών Shiawasedo, η οποία προσέφερε 162 πτυσσόμενα αναπηρικά αμαξίδια για τις ανάγκες του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων του Ασύλου. Η διαδικασία αποστολής των αμαξιδίων ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022, με την ευγενική συνδρομή της ΑΕΡΟΜΕΤ HELLAS, εταιρείας διαμετακόμισης φορτίων.

Η δωρεά υλοποιήθηκε για τη στήριξη του δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, ώστε να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή και ανεξάρτητη ζωή. Με την απόκτηση των νέων αναπηρικών αμαξιδίων αναβαθμίζονται σημαντικά οι παροχές του Ασύλου Ανιάτων προς τους περιθαλπόμενους του Ιδρύματος. Τα πιο παλιά αμαξίδια του Ιδρύματος θα αντικατασταθούν με τα σύγχρονα που αποκτήθηκαν από τη δωρεά, για να έχουν όλοι οι περιθαλπόμενοι τη δυνατότητα κίνησης με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και άνεση.

Η κα Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την εταιρεία καλλυντικών Shiawasedo για τη δωρεά των αμαξιδίων, καθώς και την εταιρεία ΑΕΡΟΜΕΤ HELLAS για τη δωρεάν παροχή της διαδικασίας εκτελωνισμού τους. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά παραλάβαμε τα 162 αναπηρικά αμαξίδια, μία πρωτοβουλία με κοινωνική ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτούς που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η καθημερινότητα των περιθαλπόμενων γίνεται καλύτερη και περισσότερο ασφαλής. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δωρητές της ενέργειας».

info

To Άσυλο Ανιάτων είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη ασθενών οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.)
Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κινητική αναπηρία (επίκτητη ή κληρονομική). Στο σύνολο των 128 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περίπου 8.000 περιθαλπόμενους.