Φτιάχνουμε Cranberry Muffins

Καλωσορίζουμε τον καινούργιο χρόνο με μαλακά, αφράτα και μοσχομυριστά, Muffins που θα γίνουν τα αγαπημένα όλης της οικογένειας! Όχι μόνο έχουν …παραδεισένια γεύση, αλλά κάνουν το σπίτι να μοσχοβολάει! Είναι ιδανικά για πρωινό, brunch, απογευματινό σνακ, κέρασμα και τέλεια ιδέα για δώρο σε φίλους.
Πάμε να φτιάξουμε μυρωδάτα Cranberry Muffins!

Θα χρειαστούμε:
• 1 και 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1/3 φλ. ζάχαρη
• 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
• χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
• 1/4 φλ. γάλα
• 1/4 φλ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
• 1 μεγάλο αβγό
• 2/3 φλ. αποξηραμένα κράνμπερις

Για το πασπάλισμα:
• 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
• 1/2 κ.γ. κανέλα

Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
– Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο.
– Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, το λιωμένο βούτυρο και το αβγό και χτυπάμε καλά.
– Ενώνουμε το περιεχόμενο των δύο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
– Ρίχνουμε τα κράνμπερις και ανακατεύουμε.
– Γεμίζουμε 12 φορμάκια για μάφινς (αν δεν είναι αντικολλητικά, τα βουτυρώνουμε ελαφρά).
– Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε τα μάφινς.
– Ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να να χρυσίσουν στην επιφάνειά τους.

TIP
Αν δεν μας αρέσει η γεύση των κράνμπερις τα αντικαθιστούμε με σταφίδες.