Εύκολη μηλόπιτα

Pie Day η σημερινή και δεν θα μπορούσαμε να μη γιορτάσουμε φτιάχνοντας μια λαχταριστή μηλόπιτα! Αν λοιπόν αναρωτιέστε τι να κάνετε με τα μήλα που έχετε στο ψυγείο ακολουθήστε τη συνταγή μας… Σερβίρεται υπέροχα ζεστή αλλά είναι εξίσου νόστιμη και κρύα. 

Θα χρειαστούμε:
1 κούπα γιαούρτι
2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
½ κ.γ. κανέλα
2 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1-2 κ.σ. ζάχαρη
κανέλα

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):
παγωτό βανίλια
σαντιγί

Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε το φούρνο 160°C.
– Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα, τη βανίλια και το γιαούρτι.
– Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί (22 εκ.) ή στρογγυλή φόρμα για κέικ.
– Απλώνουμε από πάνω τις φέτες μήλου σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
– Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
– Ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει (ανάλογα με τον φούρνο ο χρόνος μπορεί να διαφέρει).
– Σερβίρεται ζεστή, ως έχει ή αφού κρυώσει γαρνιρισμένη με παγωτό ή σαντιγί.

TIP
Διαφορετική αλλά εξίσου νόστιμη παραλλαγή γίνεται αν αντικαταστήσουμε τα μήλα με ροδάκινα ή αχλάδια.