Financial Planning: Tι είναι και σε ποιους απευθύνεται

Η ζωή και η καθημερινότητα την σημερινή εποχή έχει γίνει ιδιαίτερα απαιτητική, με γρήγορους ρυθμούς, απαιτώντας προσεκτικό σχεδιασμό για να μπορεί κάποιος να επιβιώσει, να εξελιχθεί και να διατηρήσει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο για αυτόν και την οικογένειά του.

Γενικά σε κάθε είδους σχεδιασμό ή πλάνο χρειάζεται να θέτονται επιμέρους στόχοι που
οριοθετούνται χρονικά ή οικονομικά και στη συνέχεια κάθε στόχος θα πρέπει να χαρακτηρίζεται ανάλογα με την σημαντικότητά του.
Μια από τις μεγαλύτερες λοιπόν προκλήσεις είναι να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος διαχείρισης των χρημάτων που βγάζει ένας άνθρωπος σε σχέση με τους στόχους και τις προτεραιότητές του.
Αυτή η πρόκληση παρατηρείται σε αυξημένο βαθμό στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου ο υπερκαταναλωτισμός χτυπάει κόκκινο, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των εισοδημάτων να
πηγαίνουν σε υλικά αγαθά που βρίσκονται χαμηλά στη λίστα προτεραιοτήτων και να μη μένουν διαθέσιμα κεφάλαια για τις πρώτες θέσεις της λίστας.

Για αυτό το πρόβλημα η λύση ονομάζεται Financial Planning όπου σε συνεργασία με τον
Ασφαλιστικό του Σύμβολο μπορεί ο καθένας να πάρει κατευθυντήριες γραμμές και να δώσει λύσεις σε θέματα που είναι δύσκολο να τα οργανώσει μόνος του, όπως επίσης και να προβλέψει τους κινδύνους που διατρέχει η ζωή, η περιουσία και η οικογένειά του, αναπληρώνοντας έτσι τις όποιες οικονομικές συνέπειες προκληθούν σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόβλεπτο.

Οι σημαντικότερες προϋποθέσεις για έναν επιτυχημένο οικονομικό σχεδιασμό είναι πρώτον να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του πελάτη και του Συμβούλου για να μπορεί να υπάρχει ειλικρίνεια και ακριβή οικονομικά στοιχεία και δεύτερον ο πελάτης να είναι έτοιμος να μιλήσει και ανοιχτεί για τους στόχους, τις επιθυμίες του ή ακόμα και τις φοβίες του, και έτσι με την βοήθεια του Συμβούλου να μπορέσει να τις κατηγοριοποιήσει για να προκύψει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα με βάση και το εισοδηματικό του προφίλ.
Με βάση τα παραπάνω μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι το Financial Planning είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση από τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο. Τα οφέλη είναι πολλά και μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούμε να εξασφαλίσουμε:

– Την προστασία της οικογένειάς μας από κάθε απρόοπτο
– Τη συνταξιοδότησή μας
– Τις σπουδές των παιδιών μας
– Τα περιουσιακά μας στοιχεία
– Αποδόσεις στα χρήματά μας μέσω επενδυτικής αποταμίευσης
– Ένα πρόσθετο εισόδημα σε περίπτωση που δεν μπορούμε να εργαστούμε.

Ως συμπέρασμα λοιπόν προσωπικά πάντα καταλήγω στο ότι το Financial Planning αποτελεί μια πολύτιμη διαδικασία διότι θωρακίζει από όλες τις πιθανές απειλές την οικονομική ευρωστία ενός ανθρώπου και κατ’ επέκταση προστατεύει τους αγαπημένους του, μειώνοντας σημαντικά το άγχος και την αγωνία για την επόμενη ημέρα.

Χρυσούλα Βλάχου
Ασφαλιστική & Επενδυτική Σύμβουλος Website: www.cpvinsurance.gr Email: cpvinsurance@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/cpvinsurance Instagram: https://www.instagram.com/cpvinsurance/