Μία Special Έκθεση στο Las Vegas – Winter Fancy Food Show 2023!

Το εκθεσιακό έτος ξεκίνησε δυναμικά με μία από τις μεγαλύτερες και πλέον αναγνωρισμένες
εκθέσεις των ΗΠΑ.

H Winter Fancy Food Show, της Speciality Food Association, δημιούργησε το τριήμερο 15 – 17 Ιανουαρίου στο Las Vegas Convention Center μία τεράστια γέφυρα επικοινωνίας και παρουσίασης προϊόντων του κλάδου των τροφίμων και των ποτών και ήταν πραγματικά απολαυστική! 1000+ παραγωγοί και 15.000+ αγοραστές, έμποροι λιανικής, διανομείς και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου γέμισαν τα halls της έκθεσης.
Η Great Exhibitions, όπως πάντα πιστή στο ραντεβού της με τα μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα, είχε και φέτος ευρεία παρουσία στη WFFS. Οι εταιρείες KONSTANTOPOULOS S.A. “OLYMP” και BELAS FOODS παρουσίασαν τα εξαιρετικά προϊόντα τους στο κοινό των ΗΠΑ και όχι μόνο. Παράλληλα, τρία μεγάλα Ευρωπαϊκά προγράμματα συμμετείχαν μέσω της Great Exhibitions. Πρόκειται για τα EU DELICIOUS, GOLD QUALITY και CHEESE EU, με φορέα εκτέλεσης την εταιρεία ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ και μέσω των οποίων δόθηκε η ευκαιρία σε Έλληνες παραγωγούς να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε μια τεράστια αγορά. Όλα τα παραπάνω προγράμματα είχαν την άμεση στήριξη της Ε.Ε., η οποία ήταν και ο επίσημος Partner της έκθεσης, με το brand “Enjoy–It’s from Europe”, το περίπτερο του οποίου βρισκόταν δίπλα από τα περίπτερα της Great Exhibitions και αύξησε κατά πολύ την επισκεψιμότητα στον χώρο.
Στην έκθεση, οι Έλληνες εκθέτες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν σε ένα διεθνές ακροατήριο για τα Π.Ο.Π. προϊόντα, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο περίπτερο της Ε.Ε., στο πλαίσιο της παρουσίας της, και με πρωτοβουλία της Great Exhibitions. Ο κος Μπέλας από τη Belas Foods μίλησε για την Π.Ο.Π. φέτα και η κα Γδοντάκη από τη Savouidakis S.A. για το Π.Ο.Π. Κρητικό ελαιόλαδο.
Έτσι οι συμμετέχοντες καθώς και οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που
παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελληνικά Π.Ο.Π. προϊόντα να γευτούν τον πλούτο της ελληνικής γεύσης.
Τέλος, οι Έλληνες εκθέτες ήρθαν σε επαφή με τη Δυτική ακτή των ΗΠΑ, της οποίας το αγοραστικό κοινό είναι πολύ διαφορετικό από αυτό της Summer Fancy Food Show. Η έκθεση κρίνεται πλήρως επιτυχημένη, με πολύτιμες συναντήσεις μεταξύ εκθετών και αγοραστών, που αναμένεται στους επόμενους μήνες να αποδώσουν καρπούς. Επόμενη δράση είναι η μεγαλύτερη έκθεση φρούτων και λαχανικών, η Fruit Logistica, στο Βερολίνο.