“Ραγισμένα” μπισκότα σοκολάτας

Εξαιρετικά απλά στη δημιουργία και πραγματικά ξεχωριστά μπισκότα, τυλιγμένα σε ζάχαρη άχνη που τους χαρίζει αυτή την υπέροχα “ραγισμένη” εμφάνιση για την οποία είναι γνωστά.

Θα χρειαστούμε:

1 και 3/4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
3/4 κούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
3/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά
ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Πώς γίνεται:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αβγά για να αφρατέψουν. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 μεγάλα ταψιά ή λαμαρίνες. Αδειάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό μπολ. 

Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος όσο ένα μεγάλο καρύδι. Εάν η ζύμη κολλάει, βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας. Κυλάμε κάθε μπαλάκι στη ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθεί πλήρως και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ταψί σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους. Βουτάμε κάθε κομμάτι και δεύτερη φορά στη ζάχαρη άχνη. Αυτό θα βοηθήσει τα μπισκότα να αποκτήσουν πιο εντυπωσιακά ραγίσματα.

Ψήνουμε για περίπου 14 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ραγίσουν. Οι άκρες θα είναι έτοιμες, αλλά μέσα στις ρωγμές θα μοιάζουν ελαφρώς άψητα. Δεν τα αφήνουμε να ψηθούν περισσότερο γιατί ξεραίνονται!

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στο ταψί μέχρι να κρυώσουν και να ολοκληρωθεί η διαδικασία σταθεροποίησης.

Καλή απόλαυση!