Ριζική ανάπλαση στο Πάρκο Βουτιέ στα Πετράλωνα

Βαθιά «ανάσα» δίνει στη γειτονιά των Πετραλώνων το νέο, αναβαθμισμένο πάρκο Βουτιέ, το οποίο μετά τις εργασίες ολικής ανάπλασης από τον Δήμο Αθηναίων μεταμορφώθηκε σε μια σύγχρονη «όαση» πρασίνου, που επιτρέπει στους κατοίκους της περιοχής να ξεφύγουν από τον θόρυβο της πόλης, απολαμβάνοντας έναν όμορφο περίπατο.

Το πανέμορφο πάρκο, έκτασης περίπου πέντε στρεμμάτων, φροντίστηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου, αποκτώντας περισσότερο πράσινο, νέο αστικό εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές. Σε μια επιφάνεια πρασίνου 1.960 τ.μ φυτεύτηκαν 1.650 θάμνοι προσδίδοντας ομοιογένεια στο χώρο, καθώς και 14 νέα δέντρα τα οποία ενισχύουν σημαντικά το..πράσινο χρώμα στο πάρκο. Ταυτόχρονα, τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας συνολικής επιφάνειας 1.515 τ.μ, ενώ για την επαρκή άρδευση των φυτών και την αναβάθμιση πίεσης νερού και ποτίσματος εγκαταστάθηκε ένα σύγχρονο σύστημα άρδευσης.

Η «βεντάλια» των παρεμβάσεων του Δήμου περιλάμβανε, επίσης, την αναβάθμιση των υποδομών αλλά και την ανανέωση του αστικού εξοπλισμού του πάρκου. Τα φωτιστικά αντικαταστάθηκαν με κεφαλές τεχνολογίας LED για βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, ενώ τα πεζούλια, οι σκάλες αλλά και τα τοιχία συντηρήθηκαν και βάφτηκαν.

Ειδική μέριμνα υπήρξε, φυσικά, και για τα κιγκλιδώματα της παιδικής χαράς, τα οποία συντηρήθηκαν και βάφτηκαν, ενώ στο πλαίσιο της ενίσχυσης αυτού του ξεχωριστού πνεύμονα πρασίνου με σύγχρονο και ασφαλή αστικό εξοπλισμό, τοποθετήθηκαν νέα καθιστικά και κάδοι απορριμμάτων.