Σολομός με μέλι

Μια εύκολη, νόστιμη και θρεπτική συνταγή που ταιριάζει τέλεια με ρύζι, ψητά σπαράγγια, λαχανικά ατμού ή πουρέ πατάτας. Πάμε να φτιάξουμε σολομό με μέλι.

Θα χρειαστούμε:
1/3 κούπας μέλι
1/4 κούπας σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φιλέτα σολομού (στεγνωμένα με χαρτί κουζίνας)
αλάτι
μαύρο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες

Πώς γίνεται:
– Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τον χυμό λεμονιού και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.
– Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι. Όταν το λάδι κάψει (αλλά όχι να καπνίζει), βάζουμε τον σολομό με την πέτσα προς τα πάνω και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει (περίπου 6-7 λεπτά), αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
– Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και μόλις μυρίσει (περίπου σε 1 λεπτό) ρίχνουμε το μίγμα μελιού και τις ροδέλες λεμονιού και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά περίπου 1/3. Περιχύνουμε κάθε τόσο τον σολομό με τη σάλτσα.
– Σερβίρουμε ζεστό, γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού.