Το Πανελλήνιο συνεχίζει τα θεματικά workshops της δεκαετίας του 1960 με ένα ιδιαίτερο σεμινάριο πλεκτικής

Συνεχίζοντας τις εμπνευσμένες δράσεις από τη δεκαετία των 60’s, το Πανελλήνιο, ο πρώτος σταθμός ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης αυτοκινήτων, υπενθυμίζει όμορφες δραστηριότητες της εποχής, στο χώρο του παραδοσιακού καφενείου που φιλοξενεί ο σταθμός στο εσωτερικό του.
Σε συνεργασία με το κέντρο Κύκλοι Δημιουργικής Έκφρασης Κοιν.Σ.ΕΠ, στις 16 Ιανουαρίου, διοργανώθηκε ένα ξεχωριστό workshop πλεξίματος με τα χέρια, που στόχο είχε να λειτουργήσει ως μία anti-stress διαδικασία με άμεσο αποτέλεσμα, ταξιδεύοντας τους συμμετέχοντες στην χαρακτηριστική εποχή των 60s, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της έμπνευσης του καφενείου του Πανελληνίου.
Κατά την διάρκεια του workshop οι συμμετέχοντες έμαθαν να πλέκουν στο χέρι ένα ζεστό κασκόλ με νήματα σε χαρακτηριστικά χρώματα που χαρακτηρίζουν τη μόδα της δεκαετίας του 1960. Το εκπληκτικό με τη συγκεκριμένη τεχνική, σε αντίθεση με το πλέξιμο με τις βελόνες, είναι ο ελάχιστος χρόνος που χρειάζεται για τη δημιουργία των πλεκτών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια οικονομική λύση για τη δημιουργία αξεσουάρ, αφού το μόνο απαραίτητο υλικό είναι ένα κουβάρι νήματος.
Με το κλίμα της τότε εποχής πάντα στην ατμόσφαιρα, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν πως ο ελάχιστος χρόνος που απαιτεί η συγκεκριμένη τεχνική για τη δημιουργία πλεκτών, μπορεί να αποτελέσει ένα εύκολο hobby για κάθε ηλικία και δεξιότητα, χαρίζοντας όμορφες στιγμές δημιουργίας στην καθημερινότητα.