Βελουτέ σούπα καρότου & τζίντζερ

Αν σας αρέσουν οι ζεστές σούπες με βελούδινη υφή και πλούσια γεύση, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή. Με κλασικά υλικά αλλά και μικρές προσθήκες που πραγματικά ανεβάζουν το επίπεδο. Πάμε να φτιάξουμε βελουτέ σούπα καρότου & τζίντζερ!

Θα χρειαστούμε:
2 κ.σ. λάδι
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (10 εκ.), ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 κ.σ. κάρυ
2 1/4 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κουτί γάλα καρύδας, χωρίς ζάχαρη, πλήρες σε λιπαρά (ή εβαπορέ)
αλάτι
ξύσμα και χυμό από μισό λάιμ
ψιλοκομμένο κόλιανδρο για γαρνίρισμα
τηγανητά κρεμμύδια (προαιρετικά)

Πώς γίνεται:
– Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά.
Ρίχνουμε τα καρότα και το κάρυ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
– Προσθέτουμε τον ζωμό, το γάλα και αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ.
– Με ραβδομπλέντερ ανακατεύουμε προσεχτικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε ανάλογα για αλάτι και λάιμ.
– Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή γαρνιρισμένη με κόλιαντρο και τηγανητά κρεμμύδια.

TIP
Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ μπορούμε να “λιώσουμε” προσεκτικά τα λαχανικά με ένα πιρούνι ή με εργαλείο για πουρέ.