1ο εκπαιδευτικό ταξίδι γνωριμίας των προϊόντων Π.Ο.Π. & Π.Γ.Ε. του προγράμματος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ σε Πελοπόννησο και Αιτωλοακαρνανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ «Μικροί θησαυροί της Ευρώπης» διενεργήθηκε από 30/1 -3/2 2023 το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι εξοικείωσης με τα τοπικά Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα των περιοχών της Αμφιλοχίας, Καλαβρύτων, Αιγίου και Νεμέας.

Το Group που συμμετείχε στο πενταήμερο ταξίδι απαρτίζονταν από δημοσιογράφους γαστρονομίας, ηγέτες κοινής γνώμης και food blogger. To Group επισκέφτηκε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής της περίφημης ελληνικής Π.Ο.Π φέτας στις περιοχές της Αμφιλοχίας και Καλαβρύτων όπου ξεναγήθηκε από τους υπευθύνους των τυροκομείων σε όλα τα στάδια παραγωγής της φέτας Π.Ο.Π.
Είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί από κοντά τα βοσκοτόπια και να γνωρίσει τις
ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες όπου ζουν και αναπτύσσονται τα αιγοπρόβατα και οι
οποίες προσδίδουν στο γάλα και συνεπώς στη φέτα αυτό τον ιδιαίτερο επιτυχημένο
γευστικό χαρακτήρα.
Ακολούθησαν γευστικές δοκιμές των τυριών και εδεσμάτων με βασικό συστατικό τη φέτα
Π.Ο.Π. όπως τυρόπιτες, φέτα τυλιχτή σε φύλλο με μέλι κ.α.

Στην περιοχή της Αιγιάλειας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία
επεξεργασίας και συσκευασίας της μαύρης Κορινθιακής σταφίδας Βοστίτσα Π.Ο.Π.
στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της περιοχής του Αιγίου και να ξεναγηθούν στους
αμπελώνες όπου οι εδαφοκλιματικές συνθήκες με την επίδραση της θαλάσσιας αύρας και
της ηλιοφάνειας είναι ιδανικές για την παραγωγή του εξαίρετου αυτού φυσικού προϊόντος
της μαύρης Κορινθιακής σταφίδας Π.Ο.Π.
Στην περιοχή της Νεμέας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις μεγάλου οινοποιείου, όπου είχαν
την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης του περίφημου
Αγιωργίτικου οίνου Π.Ο.Π. Νεμέας και φυσικά να το γευτούν.