Δημιουργία βιβλιοθήκης στη μνήμη του Διονύση Σιμόπουλου

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, τιμώντας τον Διονύση Σιμόπουλο και το έργο του, και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προχώρησαν στη δημιουργία βιβλιοθήκης στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» με τη χορηγία 76 βιβλίων για ενήλικες και παιδιά. Η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Γουδή, στον πρώτο όροφο, και είναι ανοιχτή στους γονείς και τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, ενώ φέρει τιμητικά την ονομασία «Βιβλιοθήκη Διονύση Σιμόπουλου».

Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος γεννήθηκε το 1943 στα Γιάννενα. Ήταν αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου και βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα στον Τύπο και στην τηλεόραση και ως σεναριογράφος σε ενημερωτικές εκπομπές.

«Η Φλόγα» είναι πανελλήνιος σύλλογος εθελοντών γονιών παιδιών με καρκίνο, εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και αριθμεί 40 χρόνια δυναμικής παρουσίας δίπλα στα παιδιά με καρκίνο σε όλη τη χώρα.
Διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο και τους εκπροσώπους της περιφέρειας, που εκλέγονται κάθε τρία χρόνια μεταξύ των εθελοντών γονιών στη Γενική Συνέλευση των τακτικών μελών.