Εύκολα γεμιστά ντόνατς

Chocolate Day αυτή η Πέμπτη και πάμε να τη γλυκάνουμε φτιάχνοντας πεντανόστιμα γεμιστά ντόνατς!

Είναι σούπερ σοκολατένια και ιδανικά για κάθε περίσταση. Κάθε μπουκιά είναι σαν μία ανάμνηση της παιδικής ηλικίας! Πώς γίνεται να μην είναι καλή η ημέρα όταν έχεις ντόνατς με σοκολάτα;

Θα χρειαστούμε:
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
170 γρ. κρέμα πατισερί (στιγμής), σοκολάτα ή κρέμα
450 ml γάλα πλήρες
λιωμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)
τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)

Πώς γίνεται:
– Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι με το αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Τυλίγουμε το ζυμάρι σε διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για 30-40 λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάμε με μίξερ (σε δυνατή ταχύτητα) το γάλα με την κρέμα πατισερί για 5 λεπτά, αδειάζουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή κορνέ) και τη βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Με πλάστη, ανοίγουμε το ζυμάρι σε πάχος 1 εκ. (σε αλευρωμένο πάγκο) και κόβουμε κομμάτια 8-10 εκ. με ένα φαρδύ ποτήρι ή κουπ πατ.
Βάζουμε το σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει και τηγανίζουμε τα στρογγυλά κομμάτια ζύμης, λίγα-λίγα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κάνουμε προσεχτικά μια τρύπα στη βάση κάθε ντόνατ, γεμίζουμε με το κορνέ και (αν θέλουμε) τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τρούφα.
Καλή μας απόλαυση!

TIP
Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορούμε να ψήσουμε τα ντόνατς στο φούρνο, σε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετώντας τα με απόσταση μεταξύ τους (επειδή φουσκώνουν).