Εύκολο Banoffee

Το Banoffee είναι πολύ δημοφιλές στη Βρετανία. Ένα τόσο νόστιμο, πλούσιο και κρεμώδες γλυκό με καραμέλα, μπανάνα, σαντιγί και σοκολάτα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, μην περιμένετε. Πάμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο και λαχταριστό Banoffee!

Θα χρειαστούμε:
• 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche)
• 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
• μπανάνες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
• 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (χωρίς ζάχαρη)
• λίγο γάλα φρέσκο
• κονιάκ
• κουβερτούρα τριμμένη ή νιφάδες σοκολάτας

Πώς γίνεται:
– Σε μικρό στρογγυλό ταψάκι ή πυρεξάκι στρώνουμε 2 στρώσεις μπισκότων πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα με κονιάκ. Δεν τα αφήνουμε πολλή ώρα μέσα στο γάλα, απλά τα βουτάμε, μαλακώνουν ελαφρά και τα βγάζουμε.
– Στη συνέχεια απλώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
– Από πάνω απλώνουμε μία στρώση ροδέλες μπανάνας.
– Συνεχίζουμε με μία στρώση σαντιγί και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα.

TIPS
• Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε τη βάση και με θρυμματισμένα μπισκότα και βούτυρο, όπως φτιάχνουμε τη βάση για το cheesecake.
• Aν περίσσεψαν ροδέλες μπανάνας, τις γαρνίρουμε πάνω από τη σαντιγί και ραντίζουμε με κανέλα ή σκόνη σοκολάτας.