Η Βίκος Α.Ε. στηρίζει τον 10ο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η Βίκος Α.Ε. στηρίζει έμπρακτα την παιδική δημιουργικότητα και φαντασία, συμμετέχοντας στον 10ο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής, που διοργανώνεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, από 23/01/2023 μέχρι 30/05/2023.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «O Άνθρωπος στο Κέντρο». Mε σημείο αναφοράς
το Ειδώλιο γυναικείας μορφής (περ. 2700-2400/2300 π.Χ.) που παρουσιάζεται στον 1ο
όροφο του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη», οι μικροί μας φίλοι, ηλικίας 4-15 ετών, καλούνται να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, αποδίδοντας με τον δικό τους τρόπο την ιστορία του Ανθρώπου μέσα στον χώρο και τον χρόνο. Στη συνέχεια, οι δημιουργίες αυτές θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα διοργανώσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και
Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στις 23 με 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.
Την αξιολόγηση των έργων θα αναλάβει κριτική επιτροπή με διακεκριμένες προσωπικότητες
από τον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης και από ειδικά σχολεία, κέντρα υποδοχής και ένταξης προσφύγων. Μέχρι σήμερα οι φυσικές εκθέσεις του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μετρούν συνολικά σχεδόν 75.000 συμμετέχοντες, ενώ την online πλατφόρμα έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 57.000 χρήστες, με πάνω από 495.000 views. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν τη φόρμα συμμετοχής και το περίγραμμα μέσα από τη σελίδα του διαγωνισμού, και να αποστείλουν ταχυδρομικά το έργο τους μέχρι τις 30 Μαΐου.