Ημερίδα «Παιδί και καρκίνος – Πέρα από το φόβο»

Πώς νιώθει ένας γιατρός, όταν πρέπει να ανακοινώσει σε έναν γονιό ότι το παιδί του πάσχει από καρκίνο; Πώς συγκρούεται ο επαγγελματισμός του παιδο-ογκολόγου με το συναίσθημα του ανθρώπου; Πώς βιώνει η οικογένεια και το παιδί την ανακοίνωση της ασθένειας, αλλά και την περίοδο των θεραπειών; Πόσο επηρεάζει η ψυχολογία τις θεραπείες τους; Και πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση και οι άμεσα εμπλεκόμενοι επαγγελματίες όπως οι ψυχολόγοι, οι δάσκαλοι των νοσοκομείων και το υποστηρικτικό προσωπικό;

Όλα αυτά θα συζητηθούν στις 15 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, μεταξύ 16:30 – 19:00, στην ημερίδα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και τη συμμετοχή καταξιωμένων γιατρών.

Από την ημερίδα, δεν θα λείψει και η εμπειρία της εκπλήρωσης της ευχής που έζησαν γονείς, παιδιά και γιατροί, καθώς η ανάδειξη της σημασίας της για ένα «αύριο», χωρίς φόβο.

Η Ημερίδα της 15ης Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος (Ερατοσθένους 13, Παγκράτι), αλλά και μέσω livestream στο YouTube κανάλι του οργανισμού. Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο https://tinyurl.com/gogold-makeawishgr.