ΚΜΟΠ Social Net: Δράσεις στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων στον Δήμο Πειραιά

Υπηρεσίες στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που διαμένουν στον Δήμο Πειραιά προσφέρει το ΚΜΟΠ Social Net, στο πλαίσιο των δράσεών του με στόχο την πολύπλευρη υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κοινωνικά, ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα.

Ειδικότερα, το ΚΜΟΠ Social Net, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας (ΙΝΕΠΑΚ), προσφέρει δράσεις υποστήριξης σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) και τις οικογένειές τους, σε έφηβους έως 15 ετών με υψηλό κίνδυνο παραβατικότητας και σε άτομα τρίτης ηλικίας, που διαμένουν στον Δήμο Πειραιά.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες εξατομικευμένης ψυχολογικής υποστήριξης, ομάδες συμβουλευτικής και ψυχοεκπαίδευσης, υπηρεσίες φροντίδας από ειδικούς θεραπευτές, καθώς και δράσεις κοινωνικής ένταξης και δικτύωσης. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στους ωφελούμενους.

Συνολικά, μέσω του προγράμματος, πρόκειται να λάβουν υποστήριξη τουλάχιστον 150 ενήλικες ΑμεΑ και παιδιά ΑμεΑ με τους γονείς τους, 180 έφηβοι/νέοι με τις οικογένειες τους και 400 ηλικιωμένοι. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη ΕΔΩ. Μπορείτε να δείτε τα φυλλάδια του έργου ΕΔΩ.