Μεξικάνικο ρύζι με τσίλι

Chili Day η σημερινή και αν το μεξικάνικο φαγητό σας ακούγεται ενδιαφέρον, τότε αυτό το πικάντικο ρύζι με τσίλι πρέπει οπωσδήποτε να μπει στο πρόγραμμά σας! 

Θα χρειαστούμε:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά jalapeno, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κούπα ρύζι
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες (με το ζουμί τους)
1 κούπα καλαμπόκι
1 κούπα ζωμό κότας
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. χυμό λάιμ
1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
2 κ.σ. φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο
αβοκάντο κομμένο σε κύβους και κρέμα γάλακτος (για γαρνίρισμα)

Πώς γίνεται:
– Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά jalapeno και το σκόρδο για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
– Προσθέτουμε το ρύζι, περιχύνουμε με το λάδι και μαγειρεύουμε για περίπου ένα λεπτό.
Ρίχνουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, το καλαμπόκι και το ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε το κύμινο, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να φύγουν τα υγρά.
Ανακατεύουμε με χυμό λάιμ και πασπαλίζουμε με το τυρί. Σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι για λίγο, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κόλιανδρο, κομμάτια αβοκάντο και κρέμα γάλακτος.

TIP
Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια από ψημένο κοτόπουλο ή κρέας.