Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο

Delicious chicken fried rice with egg, carrot, garlic and green onion.

Ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της κινέζικης κουζίνας που γίνεται εύκολα και αποτελεί μια τέλεια ιδέα για γεύμα ή δείπνο. Κι αν δεν σας αρέσει το κοτόπουλο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γαρίδες ή με ανανά! Πάμε να φτιάξουμε τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο!

Θα χρειαστούμε:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 στήθη κοτόπουλου
αλάτι
μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. σπορέλαιο, χωρισμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
4 κούπες μαγειρεμένο λευκό ρύζι
3/4 κούπας κατεψυγμένο αρακά
3 μεγάλα αβγά χτυπημένα
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

Πώς γίνεται:
– Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει (8-10 λεπτά ανά πλευρά).
– Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί, κόβουμε σε μπουκιές και αφήνουμε στην άκρη.
– Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα καρότα για 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσουν (1 λεπτό ακόμη).
Ρίχνουμε το ρύζι και τον αρακά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ζεσταθούν (2-3 λεπτά).
– Σπρώχνουμε το ρύζι στη μία πλευρά του τηγανιού και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο στην άλλη πλευρά. Εκεί, ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά, τα ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν σχεδόν τελείως και μετά τα αναμειγνύουμε με το ρύζι.
– Φέρνουμε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ενσωματώνουμε όλα μαζί τα υλικά.
– Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και απολαμβάνουμε!