Βασίλης Κανελλόπουλος: “Ένα σοκ! Αυτό χρειαζόμαστε.”

O Βασίλης Κανελλόπουλος πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Live streaming” στη σκηνή του Faust και αυτό ήταν μια καλή αφορμή για να μας μιλήσει για το θέατρο, αλλά και να μοιραστεί μαζί μας σκέψεις και όνειρα…

 

“Live Streaming”: Μιλήστε μας για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστείτε αυτή την περίοδο. 

Η θεατρική παράσταση “Live Streaming” στην οποία και συμμετέχω, θέλουμε να είναι ένα σοκ, ένα σοκ που θα μας ξυπνήσει, θα μας σηκώσει από τον καναπέ μας που έχουμε βουλιάξει. Παντού γύρω μας βλέπουμε βία, αυξανόμενη και αδιανόητη βία. Από γυναικοκτονίες μέχρι συμμορίες πιτσιρικάδων και «τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερα», όπως λέει χαρακτηριστικά το κείμενο.

Είναι ένα κείμενο του Λέων Α. Ναρ που παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και που τόσο χαρισματικά έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει/χορογραφήσει/φωτίσει ο Αντώνης Καραγιάννης.

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα που υποδύεστε σας ιντριγκάρουν; 

Η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος που υποδύομαι δεν είναι και ο πιο ευχάριστος τύπος. Δεν είναι κάποιος που θα ήθελες να συναντήσεις και να έχεις καθημερινά δίπλα σου. Και όμως αυτός ο άνθρωπος, παρόλη τη σκληράδα και την αγριότητα που βγάζει, υπήρξε κάποτε ένας άνθρωπος με ευαισθησίες και όνειρα. Ο Στράτος είναι πλέον η πιο κακή αντανάκλαση του εαυτού του. Αυτό είναι που μας τρομάζει. Αυτό είναι που θέλουμε να φωτίσουμε. Φτάνει μία δύσκολη στιγμή να τα αλλάξει όλα; Η εξέλιξη… on stage.

Μια φράση που ακούγεται στην παράσταση και έχει μεγάλο αντίκτυπο σε σας… 

Ένα σοκ! Αυτό χρειαζόμαστε. Ένα σοκ!

Αυτή η φράση με άγγιξε από την πρώτη στιγμή που διάβασα το κείμενο. Τον τελευταίο καιρό έχω συνταραχτεί πραγματικά μέσα από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας! Από τον Άλκη στην πατρίδα μου τη Θεσσαλονίκη μέχρι τις συμμορίες 15χρονων που εκβιάζουν, βιαιοπραγούν και ποιος ξέρει πόσα άλλα. Δεν μπορεί να είμαστε αυτό το πράγμα ρε παιδιά. Δεν ΓΙΝΕΤΑΙ να είμαστε αυτό. Κάπου χαθήκαμε και πρέπει σύντομα να ξαναβρούμε τον δρόμο μας.

Παίζοντας με Τέχνη…

Το soundrack της ζωής σας αυτή την περίοδο είναι…  ZZ Top-La grange

Η ταινία που είδατε πρόσφατα και σας εντυπωσίασε… Babylon

Κάθε νέος ρόλος είναι για εσάς… Ζωή. Νέα ζωή.

Γίνατε ηθοποιός γιατί… Μου αρέσει να λέω ιστορίες.

Φιλοσοφώντας…

Ένα μότο που σας αντιπροσωπεύει είναι… Ωρέ που πάμε ωρέ!

Η πιο υποτιμημένη αρετή είναι για εσάς… Η υπομονή.

Τι σας αρέσει πιο πολύ στο θέατρο και ποια τα σημαντικότερα μαθήματα που σας έχει προσφέρει; 

Το θέατρο είναι αυτό που θυμίζει κάθε βράδυ τι είναι η ζωή. Είναι μια μικρή αποτύπωσή της. Κάθε βράδυ, μια νέα ζωή γεννιέται στη σκηνή και σβήνει μόλις σβήσουν τα φώτα. Ίσως να είναι και αυτό που απαλύνει λίγο τον φόβο του θανάτου. That’s all folks.

Για το τέλος, θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας ένα όνειρό σας;

Θέλω να απλωθεί αγάπη γύρω μας! Θέλω η χώρα μας, να αγαπήσει το θέατρο. Θέλω οι συνάδελφοί μου να ακούσουν την κοινωνία, να την ακουμπήσουν, να τη βοηθήσουν. Θέλω οι δάσκαλοι να αγαπήσουν τους μαθητές τους. Οι γιατροί τους ασθενείς τους. Οι πολιτικοί τους πολίτες. Ο ένας τον άλλο. Δεν είναι εύκολο αλλά όνειρα κάνω, ας είναι τουλάχιστον ακριβά.