Ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου στα Ιωάννινα

Σε μια νέα ενεργειακή εποχή εισέρχεται η περιφέρεια Ηπείρου μετά την έναρξη των μεγάλων έργων της ΔΕΔΑ (θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΠΑ Υποδομών) για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου.
Η αρχή έγινε από τα Ιωάννινα όπου ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες κατασκευής 135 χιλιομέτρων δικτύου για την τροφοδοσία τουλάχιστον 3.000 οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 16,8 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) το οποίο συγχρηματοδοτείται από τη ΔΕΔΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Τη «σκυτάλη θα πάρουν, στη συνέχεια, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα και η Άρτα, καθώς επίκειται η έναρξη των έργων για την κατασκευή 30 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου και τουλάχιστον 1.500 συνδέσεων καταναλωτών όλων των κατηγοριών. Οι επενδύσεις που θα γίνουν και στις τέσσερις προαναφερθείσες πόλεις της περιφέρειας Ηπείρου φθάνουν συνολικά τα 33 εκατ. ευρώ, αποφέροντας πολλαπλά οφέλη στο περιβάλλον, την κοινωνία, την οικονομία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καταφέραμε με σκληρή και συλλογική δουλειά να ολοκληρώσουμε, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τις σχετικές μελέτες, να εντάξουμε τα έργα διανομής φυσικού αερίου στο ΠΔΕ, να προκηρύξουμε τους διαγωνισμούς κατασκευής και να κάνουμε
πράξη το όραμά μας”.