Pasta Limone: Φτιάχνουμε ζυμαρικά λεμονιού

Τα ζυμαρικά λεμονιού γίνονται με λίγα υλικά μέσα σε ελάχιστο χρόνο (15 λεπτά, για την ακρίβεια)! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ρίξουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.

Το καλύτερο: είναι μία πολύ ευέλικτη συνταγή. Δεν έχουμε πράσα; Χρησιμοποιούμε κρεμμυδάκια φρέσκα. Προτιμάμε τα κοντά ζυμαρικά; Βάζουμε όποιο ζυμαρικό μας αρέσει και το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο! Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε ζυμαρικά λεμονιού!

Θα χρειαστούμε:
• 1 πακέτο σπαγγέτι ή ζυμαρικό της αρεσκείας μας
• 2 πράσα ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
• ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
• 3 κλωναράκια βασιλικό
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ¾ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Πώς γίνεται:
1. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε τα ζυμαρικά, 6 – 6½ φλιτζάνια νερό, τα πράσα, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
2. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε περιστασιακά, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό και τα ζυμαρικά να γίνουν al dente (8 με 12 λεπτά, ανάλογα με τα ζυμαρικά).
3. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και ξύσμα λεμονιού.
Καλή μας απόλαυση!